23.1 C
Kotor

Slušaj online radio

“Narod pobjeđuje”: Mogu izbori u Tivtu, a ne može služba u Crkvi

Sa pressa Narod pobjedjuje

Najnoviji događaji u  Tivtu i Boki pokazuju da je odnarođeni režim „u slobodnom padu“, da ne bira sredstva da po svaku cijenu očuva vlast i da je sklon aparthejdu i segregaciji kad bi mu to moglo biti – saopštila je danas građanska lista „Narod pobjeđuje“.

Istakli su da je Optinska izborna komisja Tivat danas na osnovu zahtjeva te građanske liste, „kapitulirala i teška srca priznala da nema uslova za žrijebanje  za predsjednike biračkih odbora“.

„OIK bi se direktno oglušila o Naredbu za preduzimanje privremenih mjera za spriječavanje unošenja u zemlju, suzbijanje i spriječavanje šurenja novog koronavirusa broj 8-501/20-129/167 од 13.03.2020 koju je donijelo Ministarstvo zdravlja Crne Gore i na prostoru od oko 100 kvadrata bi okupila 14 predstavnika  izbornih listi koje nastupaju na izborima u Tivtu, plus sopstvene članove. Tek kada je u ime koalicije “Narod pobjeđuje” reagovao odbronički kandidat Budimir Cupara i upozorio članove OIK-a da ulaze u zonu krivične odgovornosti, u Opštini Tivat se zavijorila bijela zastava.”- saopšteno je iz “Naroda pobjeđuje”, aludirajući na činjenicu da je OIK otkazao za danas zakazano žrijebanje predsjednika biračkih odbora i odložio ga za 24.mart.

Iz liste “Narod pobjeđuje” osvrnuli su se i na pozivanje kotorskih paroha, Momčila i Nemanje Krivokapića sinoć u stanicu tamošnje policije, nakon molebama i večernje službe u crkvi Svetog Nikole u Kotoru, ističući da to jasno pokazuje različite aršine u postupanju crnogorskog režima prema građanima, u odnosu na vanredne mjere koje bi trebale da za sve jednako važe.

NAROD POBJEĐUJE

“Pripadnici OB Kotor su sinoć ekspresno reagovali po prijavi prijatelja režima i u kasnim večernjim satima, na informativni rezagovor priveli sveštenike. Razlog je bio održavanje molebana na kome se vjerni narod molio protiv pošasti koronavirusa. Manje od 20 pravoslavnih vjernika tom se prilikom molilo u crkvi Svetog Nikole koja ima oko 350 kvadrata. Da bi nekako opravdali ovaj prezira vrijedan njihov čin, iz MUP-a su danas slavodobitno tvitnuli da će “spriječavati sva okupljanja građana, kao i ona u organizaciji sveštenih lica”. Dakle, policiji nije palo na pamet da privede predsjednicu OIK Tivat Mariju Sijerković koja je u 100 kvadrata pokušala da okupi dvadesetak odoba, dok je molitva dvadeseta vjernika u prostoru od 350 kvadrata bila razlog za ekspresno policijsko saslušavanje dva sveštenika”- saopštili iz “Naroda povbješuje”.

Iz te koalicije su istakli i da glasači iz brojnih tivatskih naselja proteklih dana masovno dobijaju pozive da se jave u prostorije MUP-a radi “preciziranja podataka o adresi stanovanja”, a što po njima, jasno otkriva namjere DPS-a u Tivtu.

“Sa jedne strane kampanjom da se “ostane doma” pod paravanom brige o zdravlju nacije DPS će učiniti sve da u uslovima vanrednog stanja, u atmosferi sličnoj onoj 2016.godine, na sramotu organizuje glasanje. Jasno je da će svojim ustaljenim metodama – ucjenama, pritiskom i kupovinom glasova, pokupati da izvedu svoje glasače i nekako održe vlast, a opozicione glasače istovremeno drže u svojevrsnoj izolaciji i karantinu. Gospodo iz DPS-a, “Narod pobjeđuje” vam poručuje da vam to ovom prlikom neće proći i da vam je sve uzalud. Narod vas je pročitao i spreman je za izbore jednako  5.aprila, 5.juna, 5.oktobra ili bilo kad drugo. Svoju agoniju možete samo nakratko da odložite, ali ne možete izbjeći suočavanje sa bolnom istonom. Kucnuo je čas!”- zaključuje se u saopšenju liste “Narod pobjeđuje”.

Izvor:S.L

Najčitanije