25.3 C
Kotor

Slušaj online radio

U Dubrovniku otvoreno samo 12 hotela, restorani ne rade

Dubrovnik- foto Hina

Domaći gosti najbrojniji su na dubrovačkom području ovih dana. Grad i turistička zajednica pokušavaju ih privući brojnim pogodnostima. S druge strane, u Dubrovniku su zatvoreni restorani pa se gosti snalaze na razne načine.

Nekad je Uskrs označavao početak turističke predsezone. Ove godine u Dubrovniku je otvoreno samo 12 hotela. Blagdan je privukao oko 1000 turista, uglavnom domaćih.

– Ove godine najava početka sezone unatoč situiaciji koju imamo određena vrsta ograničenja jer ne rade ni ugostiteljski objekti ni terase, kazala je Ana Hrnić, direktorica TZ-a grada Dubrovnika.

Do 12. aprila Grad Dubrovnik i turistička zajednica turistima nude brojne pogodnosti.

– Kulturno-povijesni muzej, Pomorski muzej, Etnografski muzej, naše dvije arheološke izložbe u Revelinu, pa pozivamo sve građane Republike Hrvatske da dođu do Grada i da dođu i obiđu muzeje besplatno!, rekla je Julijana Antić Brautović, ravnateljica Dubrovačkih muzeja.

Među rijetkim stranim gostima, na Stradunu trojica turskih nautičara.

– Došao sam kupiti jahtu. U ACI-jevoj smo marini. Lijepo je, Dubrovnik nam se sviđa, s prijateljima obilazim povijesnu jezgru, rekao je turist iz Istanbula.

Zatvoreni restorani najveći su problem.

– Teško je, ne možemo nigdje ništa pojesti. Kupimo hranu pa se vratimo i jedemo na brodu, to je nezgodno. rekao je turist.

– Plovimo do otoka , divni su, odlični uvjeti za nautički turizam, ali u pandemiji je teško. Slično je i u Turskoj, pa moramo svi biti odgovorni., kaže turist iz Istanbula.

S neizvjesnošću rasplet situacije čekaju i dubrovački ugostitelji.

– Dvadeset i šest mojih kolega nije moglo podnjeti više. Oni su trajno zatvorili svoje lokale, jedan dio njih se odselio, jedan dio njih planira se odseliti. kazao je Ante Vlašić, predsjednik Udruge ugostitelja Dubrovnik.

Ponovno je uspostavljen i međunarodni zračni promet prema Dubrovniku – za sada dva puta tjedno iz Madrida i Münchena. Za 10. travnja planiran je početak letova Easy Jeta iz Ženeve.

Izvor:HRT

Najčitanije