21 C
Kotor

Slušaj online radio

Herceg Novi – do Nove godine bazen na Škveru će biti u funkciji

Škver – budući izgled bazena u HN

Radovi na pokrivanju bazena na Škveru – Herceg Novi, su u završnoj fazi. U Upravi Jadrana očekuju da će prije Nove godine imati funkcionalan bazen spreman za treninge.

Direktor PVK Jadran Miloš Mračević kazao je da su u ovaj projekat ušli prije dva mjeseca:

-Nadam se da će za najviše pet dana sve biti postavljeno i funkcionalno na zadovoljstvo prije svega plivača i vaterpolista, ali i svih drugih ljubitelja ovih sportova. Nakon havarije na bazenu u Institutu dobijamo zatvoren bazen i mogućnost da tokom zime treniramo u svom gradu, kazao je Mračević, za RTHN.

Odrađeni su, kako je istakao Mračević, pripremni radovi i sve izmjene na bazenu koje su bile neophodne da bi se balon mogao montirati.

-Urađeno je preko 400 ankera koji će držati balon. U proizvodnji u Beogradu napravljena je membrana balona. Danas bi trebalo da membrane spojimo, ali nam vjetar malo otežavao posao, ali nadam se da ćemo to završiti. Stigle su i mašine iz Italije koje drže balon pod pritiskom. Instaliran je sistem grijanja vazduha ispod balona i sad se sve povezuje. Nakon montaže balona doći će do manjih tehničkih radova u zatvaranju otvora da se vazduh ne bi ispuštao. Potom slijedi podešavanje mašina, automatike i pripreme da bi bazen radio na najbolji mogući način. Uslijediće grijanje vazduha, a paralelno i vode u bazenu, kazao je Mračević.

Nakon postavljanja balona biće ugrađena rasvjeta ispod njega, ali i testiranje kako funkcionišu ulaz, izlaz i cirkulacija ljudi jer je riječ o specifičnom objektu.

-Prije Nove godine nadam se da ćemo imati funkcionalan bazen i spreman za treninge. Svim našim članovima i budućim članovima poručujem da se spreme jer brzo „skačemo u vodu“, kazao je Mračević.

Izvor:RTHN

Najčitanije