25.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Radionice i takmičenje u posmatranju ptica na Solilima u Tivtu

Solila dobila vodiča - otvoren turističko-informativni punkt
Solila dobila vodiča – otvoren turističko-informativni punkt

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore na tivatskim Solilima organizuje radionice o endemskim vrstama i prirodnom naslijeđu, kao i takmičenje u posmatranju ptica u sklopu projekta “Endemic pathway – Put endema” (𝗲𝗣𝗔𝗧𝗛), koji se realizuje u okviru Programa prekogranične saradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014-2020.

Trodnevne radionice i takmičenje u posmatranju ptica će se održati u od 21. do 23. decembra u posebnom rezervatu prirode “Tivatska solila”.

Takođe, 22. decembra, kao sastavni dio ovih događaja, održaće se i sastanak projektnih partnera i relevantnih institucija iz Crne Gore na kome će biti predstavljene projektne aktivnosti, a paralelno sa tim će se odvijati planirane radionice na Tivatskim solilima.

Solila

Radionice se organizuju u cilju predstavljanja endemskih i ugroženih vrsta ptica, insekata, biljaka i prirodnog nasleđa na inovativan i drugačiji način kroz zanimljive edukativne obilaske, edukativno-kreativne radionice, likovne radionice, sportsko-rekreativne radionice kao i kulturno-umjetnički program. Pored toga, takmičenje u posmatranju ptica uz korišćenje nove 𝗲𝗣𝗔𝗧𝗛 mobilne aplikacije će doprinijeti podizanju svijesti o značaju ptica i prirodnog nasleđa.

Na ovim događajima će učestvovati djeca iz vrtića i srednjih škola, studenti, turisti i lokalno stanovništvo. Takođe, na projektnom sastanku, koji će biti održan paralelno sa pomenutim radionicama, pored projektnih partnera iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske biće pozvani i predstavnici relevantnih institucija iz Crne Gore.

Radionica će se organizovati u skladu sa epidemiološkim mjerama koje propisuje Institut za javno zdravlje Crne Gore.

Najčitanije