24 C
Kotor

Slušaj online radio

Više od dva miliona eura za risansku bolnicu – U planu rekonstrukcija prijemnog bloka…

Bolnica Risan

Više od dva miliona eura koji će biti uloženi u rekonstrukciju bolnice Vaso Ćuković u Risnu biće korišteni za nabavku opreme, rekonstrukciju operacionih sala i prijemnog bloka, kao i rekonstrukciju infrastrukture u bolničkom krugu.

To je u Bojama jutra rekao direktor bolnice doktor Vlado Popović.

Popović je kazao da su izvođači najavili početak radova za 1. oktobar, ali da se to nije desilo.

– Nadamo se da su razlozi tehničke prirode. Osnovni cilj je da se u što kraćem roku završi rekonstrukcija i prijemnog bloka jer je to dio bolnice u kojem se na dnevnom nivou najveći broj ljudi pregleda. Ne postoje uslovi za njihovo adekvatno zbrinjavanje, dotrajao je prostor ali i oprema – navodi Popović.

U planu je i rekonstrukcija rendgen kabineta kojim bi se dobili novi segmenti na neurohirurškom odjeljenju.

– Najvljena je rekonstrukcija puteva u bolničkom krugu, stvaraju se gužve i ne šaljemo dobru sliku. U projekta sa američkom ambasadom stigli u poodmakloj smo fazi sa rekonstrukcijom podova. Pokušavamo da zamijenimo krevete, opremili smo dio apartama kako bismo učinili boravak pacijentima prijatnijim – kaže Popović.

Dodaje da je pri kraju završetak izgradnje projekta za rekonstrukciju operacione sale i intenzivne jedinice koju planiraju da kandiduju sljedeće godine u okviru kapitalnog budžeta.

Najčitanije