16.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Prvog Mimozinog vikenda guštanje za sve uzraste

Male mažoretke Gradske muzike Herceg Novi, foto Zvezdana Kujović

Uz svečano otvaranje, Berbu na rivijeri i veliki maskenbal prvi vikend 54. Praznika mimoze obilježiće još osam događaja glavnog programa, četiri sportska turnira i svakodnevna dešavanja u Parku mimoze.

Izložba cvijeća otvorena je i danas i sutra u prvoj fazi Instituta Igalo od 09 do 19 časova, a u hotelu Lazure još danas je u toku Salon vina, od 13 do 20 časova.

Baošići, mimoza, foto Zvezdana Kujović

U nedjelju, 19. februara od 12 časova biće organizovana Fešta na Škveru, koja će ponuditi gastro užitke i muzički ugođaj. Imaćete priliku da probate domaće roštule i priganice, različite delicije koje su pripremili ugostitelji sa Škvera i da kao poklon ponesete grančicu mimoze. Za muzički dio programa biće zadužen Goran Gump trio, a od 13 časova očekuje vas defile malih mažoretki i Gradske muzike Herceg Novi.

U subotu i nedjelju na programu su atraktivne trke novskim stepenicama, Mala skalinada i 9. Novska skalinada. Takmičenje za djecu, Mala skalinada počelo je u 12 časova preuzimanjem startnih brojeva, slijedi obilazak staze Novske skalinade u pratnji vodiča, a start trke za najmlađe dionicom od Škvera do Trga Nikole Đurkovića zakazan je za 15 časova.

Mala skalinada, foto Triatlon klub Herceg Novi

Novska skalinada će biti održana u nedjelju, kada će prijavljeni takmičari pokušati da „osvoje Španjolu“, trčeći skalinima od Škvera do te novske tvrđave. Preuzimanje startnih paketa počinje u 08.30 časova, otvaranje trke je u 09.30, prvi takmičar će startovati u 10.30 časova, a dodjela nagrada je planirana u 12.30 časova.

U nedjelju, 19. februara vas na rivijeri očekuje manifestacija Ukusi i mirisi februara, čiji početak je u 10 časova. Na platou ispred Doma kulture u Baošićima biće organizovan bazar domaćih proizvoda i rukotvorina, a od 11 sati zabavni program u kojem učestvuju: klapa Stari kapetan, kulturno-umjetnička društva „Sloga“ i „Igalo“, „Kulturna mreža Bijela“, „Dukati“ iz Leskovca, dječiji hor „Cvrkutići“ i animatori za djecu.

Popodne 19. februara rezervisano je za Dječiji maskenbal u Institutu Igalo. Žurka za mališane do 6 godina počinje u 15 časova, a za one starije, od 7 do 14 godina od 17 časova. Za djecu je ulaz besplatan, a ulaznica za roditelje može se kupiti na ulazu po cijeni od 3 eura.

Dječiji maskenbal, foto Zvezdana Kujović

Uveče je na programu „Priča o južnjačkom roku“, tačnije omaž bendu Lynyrd Skynyrd, od 19 časova u bistrou „Belavista“. O ovom bendu, njihovoj muzici i uticaju na svjetsku rok scenu govoriće poznavoci južnjačkog roka Nenad Vitomirović, Damir Čamdžić i Jovan Vučurović.

Ovog vikenda očekuju vas i brojni događaji u Parku mimoze – svakog dana klizanje, lokalne delicije i muzički nastupi.

Za danas je pripremljen bogat program – od 16.30 časova salsa, zumba za djecu i odrasle, plesačica sa vatrom, potom od 19 časova nastup bubnjara Dragoljuba Đuričića u sastavu Balkanska lavina, a od 20.30 časova koncert grupe Novi fosili. U nedjelju će za muzički ugođaj u Parku biti zaduženi Ognjen Gvozdenović i Happy Friday.

Dječiji maskenbal, foto Zvezdana Kujović

Na sportskom programu tokom prvog vikenda 54. Praznika mimoze su: 24. Kup mimoza u sportskom ribolovu, 44. Mimoza kup u fudbalu, 49. Kup mimoze u jedrenju i Mimoza kup u košarci za žene.

Posjetioce 54. Praznika mimoze očekuje sjajan provod uz miris mora i mimoza, nastupi regionalnih i svjetskih muzičkih zvijezda, kao i više od 50 muzičkih, gastro, kulturnih, dječijih i sportskih programa tokom 16 dana, od 17. februara do 04. marta. Organizatori su Opština Herceg Novi, Javna ustanova kulture „Herceg-fest“ i Turistička organizacija Herceg Novi, uz podršku brojnih sponzora i prijatelja festivala.

Izvor:Mediabiro

Najčitanije