24.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Brendirani ACCOR hoteli širom Crne Gore, ogroman potencijal za proširenje na američko tržište

Francois Baudin – foto mediabiro

Ugovor o menadžmentu između hotela Heritage Grand Perast i hotelske grupacije ACCOR potpisan je na svečanosti upriličenoj u palati Smekja, u hotelu Heritage Grand Perast. Događaju je prisustvovao izvršni direktor hotelske grupacije ACCOR, Francois Baudin. Objasnio je zbog čega je odlučio da uvrsti ovaj ekskluzivni hotel smješten u istorijskom gradu Perastu u Rixos portfolio.

“Došao sam ovdje da potpišem ugovor sa direktorom Heritage Grand Perast hotela, Brankom Ćupićem kako bih pomogao svakodnevnom upravljanju i komercijalizaciji lokacije. Ovo je prelijep hotel u nevjerovatnom okruženju. Mislimo da možemo kreriati sinergiju sa našim hotelom Rixos u Dubrovniku, pošto imaju isti DNK-a kada su u pitanju istorijski lokaliteti, prelijep pejzaž i destinacija za odmor.”

Osim pomenutog Premium hotela u Dubrovniku, Rixos ima 32 brendirana hotela širom svijeta koji su najčešće prilagođeni za all-inclusive rizorte. Baudin ukazuje na razloge zbog koji hotel u Perastu neće slijediti taj primjer.

“Za all-inclusive destinaciju je potrebno da ima mnogo prodavnica, restorana, jer je cilj da zadrži goste unutar hotela. Ovdje je riječ o manjem hotelu sa atraktivnim okruženjem. Ipak, prenijećemo dosta DNK-a naših zabavnih, sportskih i manifestacija za djecu za svakog gosta koji će uživati u svom boravku ovdje,” kaže izvršni direktor ACCOR grupacije. Hotelska grupacija ACCOR je oformljena u maju prošle godine, a posluje na 5.300 lokacija u oko 110 zemalja uključujući brendove kao što su Sofitel, Fairmont, Pullman, Swissotel i Movenpick. Baudin kao izvršni direktor ove grupacije otkriva tajnu uspjeha te liste hotela.

Brendirani ACCOR hoteli širom Crne Gore, ogroman potencijal za proširenje na američko tržište
Hotel Heritage Grand Perast

“Svima je zajedničko što posluju po određenoj listi postavljenih standarda i ideja vodilja. Svaki od hotela treba da ima premijum, luksuznu poziciju, moraju biti ili planinski ili hoteli pri moru, snažna vrijednost zabave, kvalitetna ponuda hrane i pića, moraju biti uključene dječije, sportske, wellness aktivnosti. Sve to su stubovi na kojima je izgrađen uspjeh naših hotela.”

ACCOR je već napravio snažan iskorak na crnogorsko tržište, pa je u septembru 2021. najavljeno otvaranje Swissôtel Resort u Kolašinu, u januaru ove godine je objavljeno da će se 2024. otvoriti Rixos rizort sa pet zvjezdica u Sutomoru, a najavljeno je i otvaranje Mövenpick Teuta u Risnu.

“Prvi će se se otvoriti Swissôtel planiran za četvrti kvartal 2023. godine, Mövenpick i Pullman će biti otvoreni 2025. Nadamo se da ćemo uspješno nastaviti izgradnju hotela u Sutomoru, a nadamo se da će biti otvoren u roku od 12 mjeseci.”

Foto Heritage Grand hotel Perast

Baudin kaže da je oduševljen Crnom Gorom kao destinacijom, te da vidi veliki potencijal u ulaganje na teritoriji naše države. Ističe da postoji unikatnost koja Crnu Goru izdvaja od drugih mediteranskih destinacija kao što su Grčka i Italija.

“Mislim da postoji ogroman potencijal da se proširite na američko tržište. Vladi bih savjetovao da poguraju turizam u Crnoj Gori kroz mnogo više reklama o ljepoti lokacije, jer mislim da ova zemlja još nije na radaru odmarališta, a trebala bi biti,” kazao je Baudin.

Izvor:Mediabiro

Najčitanije