24.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivat – Festival vjetra od 28. aprila do 28. maja

Festival vjetra Tivat – foto Marina Samardžić

Drugo izdanje festivala održivog razvoja (WINDFEST) odvijaće se tokom pet vikenda, od 28. aprila do 28. maja i obuhvatiće 35 sportskih, zabavnih, edukativnih i kulturnih sadržaja u kojima će građani i gosti Tivta uživati na deset različitih lokacija.

Festival za cilj ima pozicioniranje Tivta, Boke Kotorske i Crne Gore kao nezaobilazne regionalne adrese koja garantuje vrhunske sportske sadržaje, dobru zabavu, edukativni, umjetnički i veoma raznovrstan kulturni program u periodu predsezone.

Festival vjetra od 28. aprila

Riječ je o Festivalu vjetra čiji najznačajniji dio jeste sportski program, ali dobri vjetrovi duvaće i u drugima sferama. Očekuje nas izuzetno bogata selekcija kulturnog programa, a a organizatori su posebno ponosni na edukativni dio festivala.

U pitanju su konferencije, predavanja, tribine, kao i promocije knjiga a sve je usmjereno na teme od značaja za održivi razvoj destinacije.

Na otvaranju 28. aprila nastupiće tivatska klapa Jadran, zatim ansambal Toć, a zvijezda večeri je splitski bend Daleka obala.

Na zatvaranju će nastupiti mjesna muzika Đenović i Glazbeno prosvjetno društvo Tivat, kao i Hornsman Coyote i kotorski Who See.

U okviru festivala održaće se konferencija “Boka Kotorska kao održiva nautička destinacija” koju organizuje Pomorski fakultet iz Kotora.

Festival vjetra već postaje tradicija Tivta i Boke, a okosnica festivala i ove godine je Tivatska regata.

“Mala Tivatska regata za optimiste i lasere održaće se 29. aprila, dok će dan kasnije biti održana Tivatska regata. U saradnji sa jedriličarskim klubom Porto Montenegra prvog dana biće održana i WINDFEST kup. Ove godine je 18. izdanje Tivatske regate koja okuplja cjelokupnu jedriličarsku zajednicu Crne Gore i očekujemo učešće oko 250 učesnika na oko 40 brodova. Ove godine biće organizovano i downhill druženje u Parku prirode Vrmac” – najavio je dr. Frano Tripović, idejni tvorac festivala, predsjednik Jedriličarskog kluba Delfin iz Tivta.

Najčitanije