Hrskava ćuretina iz rerne
Napomena: kod ovog recepta hrskavost traje dok je meso vruće, pa ga nemojte pirpremati unapred.
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Meso izlupajte čekićem za meso, isecite na trakice i stavite sa strane. U posudi pomešajte sastojke za marinadu pa dodajte meso. Dobro sjedinite i ostavite da odmori 15-ak minuta na sobnoj temperaturi. Nakon toga meso uvaljajte u mešavinu prezli i hrskavog luka pa ređajte na pleh obložen papirom za pečenje.
Pecite u zagrejanoj rerni 25-30 minuta ili dok meso fino ne porumeni. U međuvremenu sjedinite sastojke za sos. Ukoliko je potrebno dodajte još mleka za gustinu kakvu volite. Poslužite vruće štapiće uz osvežavajući sos.
400 g ćurećeg filea isečenog na trakice
Marinada
180-200 ml jogurta
1/2 kašičice soli
3 kašike rendanog parmezana
1/2 kašičice suvog vlašca
1/2 kašičice suvog peršuna
1/4 kašičice bibera
1/4 kašičice tucane paprike, po želji
Za hrskavost
krupne prezle (panko ili domaće)
hrskavi luk, opciono
Sos
2 kašike kisee pavlake
3-4 kašike mleka
so, biber po ukusu
1 čen belog luka
sitno seckani sveži peršun