19.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Mala morska scena na Gumnu – saksofonisti iz Austrije kvalitetnim i zabavnim izvođenjem privukli mnoštvo posjetilaca

 

Mala morska scena na Gumnu – saksofonisti iz Austrije kvalitetnim i zabavnim izvođenjem privukli mnoštvo posjetilaca
Golden sax

Aureum Saxophon Quartett iz Beča održao je u subotu zapažen koncert na maloj otvorenoj morskoj sceni na Gumnu u Tivtu. U jedinstvenom kvartetu, koji će naredne godine slaviti desetogodišnjicu postojanja, predstavili su se mladi muzičari, Martina Štikler, sopran saksofon, Ferenc Takač, alt sax, Viola Jank, tenor sax i Lukas Zajfrid, bariton sax. Posjetiocima, čiji je broj tokom koncerta stalno rastao, ponudili su repertoar od klasike do folklora i džeza, uz poseban poklon muzičkih suvenira iz Austrije i duhovite najave numera, koje su doprinijele sjajnom štimungu.

“Bilo je zaista fantastično! Dopala nam se scena, da sviramo tako blizu mora, što je za nas veoma posebno, jer nismo tako nešto doživjeli ranije, a i taj njen kružni oblik je odličan za svirku, sjajna akustika! Posebno nam je drago što smo nastupili na tako mladom festivalu, na kome se dešava mnogo programa, uz nastojanje da se umjetnost približi ljudima. Zadovoljstvo nam je što smo dio toga, već na prvom izdanju”, izjavila je Viola Jank.

“Smatram da je za publiku veoma važno da mogu da se povežu i sa nama i sa muzikom koju izvodimo. Naš način predstavljanja nas čini posebnim, to što muziku iznosimo na zabavan način.  Svi smo završili klasičnu muziku, a sada integrišemo austrijsku folk muziku, što nije uobičajeno da se izvodi na saksofonu. Mi smo prvi sax kvartet koji to radi. Sviramo i stvari u džez stilu i popularnu muziku i sve to stapamo, stvarajući naš poseban stil. Publika je večeras bila impresivna, ljudi su prilazili sa šetališta i ostajali do kraja koncerta, što nije slučaj u svakom gradu. Drago mi je što je bilo puno djece, koja su i plesala”, kazao je Lukas Zajfrid (Seifried).

Najčitanije