19.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Koncert “Trag u beskraju” u Veloj Luci u sjećanje na Olivera

Koncert “Trag u beskraju” u Veloj Luci u sjećanje na Olivera
Koncert “Trag u beskraju” u sjećanje na Olivera, Vela Luka
Foto: Zvonimir Barisin / Pixsell

Vela Luka je i ovog 29. jula bila centar svijeta svima onima koji su voljeli neprežaljenu glazbenu legendu Olivera Dragojevića i njegove pjesme. Njegovo mjesto, prijatelji, glazbenici i tisuće obožavatelja odali su mu počast bogatim programom i koncertom “Trag u beskraju”.

Uz šestu godišnjicu Oliverove smrti podsjeća se na njegovo bogato stvaralaštvo i najveće hitove kojima je ušao u legendu hrvatske glazbe. Zahvaljujući njemu Vela Luka je odavno postala prepoznatljiva u cijeloj zemlji i regiji, a od 2019. godine postala je i mjesto na kojem se uz manifestaciju “Trag u beskraju” okupljaju njegovi obožavatelji, ali i mnogi turisti koji su ljetujući u Hrvatskoj zavoljeli njegovu glazbu.

Mnogi od njih došli su trajektom od Splita do Vele Luke, koji odnedavno nosi Oliverovo ime, a na kojemu se već tradicionalno održava svojevrsni ‘koncert prije koncerta’, gdje putnici i glazbenici zajedno pjevaju njegove pjesme.

“Imala je lijepu rupicu na bradi” pjevali su uz Petra Grašu svi okupljeni, pa i na brodicama

Na večerašnjem koncertu nastupili su i Jelena Rozga, Zorica Konđa, klapa Dalmatino, Ante Gelo, Jure Brkljača, Dino Petrić, Tomislav Bralić i klapa Intrade, Giuliano, Martin Kosovec, Antonio Serrano, Daniele di Bonaventura i drugi. U njihovoj pratnji bio je Simfonijski orkestar pod ravnanjem Alana Bjelinskog.

Izvor:HRT-Hina

Najčitanije