24.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Inicijativa upućena Jadroliniji: Neka se trajekt koji plovi na relaciji Split – Vela Luka, nazove Oliver!

Trajekt – Foto: M. LEVAK / Novi list

“Vodi me tamo kraj plavoga mora, vodi me…”, pjevao je Oliver koji je dobro znao koliko je more važno u životu svakog Splićanina i Dalmatinca. Baš zato je Tomislav Mrduljaš, predsjednik Hrvatske glazbene unije, predložio da se novi brod u floti Jadrolinije, koji plovi na relaciji Split – Vela Luka – Split, nazove Oliver Dragojević ili, jednostavno, Oliver.

Nekim ljudima ne treba prezime da bi svi odmah znali o kome se radi, piše Slobodna Dalmacija.

“Bio je običan, a opet veliki čovjek, koji je pjesmom ušao u naše domove. Oliver je, još za života, ostavio neizbrisiv “trag u beskraju”. Smatramo da nema čovjeka koji se ne bi potpisao ispod ovih rečenica Igora Brešana i da nema onog koga nije dotaknuo neki otpjevani stih pjesme i glas Olivera Dragojevića”, govori Mrduljaš.

VJEČNI TRAG

Kaže da bi time brod nazvan po znamenitom pjevaču i glazbeniku, veloluškom Splićaninu, povezivao dva najdraža Oliverova grada.

“Brod Oliver bio bi spomen na vječni trag koji je Oliver ostavio u nasljeđe generacijama. Ponosno sačuvajmo uspomenu na velikog umjetnika čije su pjesme spajale svijet i brisale granice te ugostimo brojne prijatelje, domaće i strane turiste na brodu koji će nositi njegovo ime. Pokažimo svima da cijenimo naše najveće umjetnike koji su stvarali našu glazbeno-kulturnu baštinu i kolika je bila njihova ljubav prema moru i domovini”, poručuje Mrduljaš.

Novinari Slobodne Dalmacije uputili su upit s ovim prijedlogom Jadroliniji, a kazali su im da će prijedlog gospodina Mrduljaša razmotriti. Radi se o nedavno kupljenom brodu koji je u flotu Jadrolinije stigao iz Grčke, a čije je trenutno ime Vela Luka.

Najčitanije