19.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Prijem za učesnike četvrtog “Kola bez granica”

Prijem za učesnike četvrtog “Kola bez granica”
Komnenović sa gostima Kolo bez granica

Predsjednik Opštine Tivat Željko Komnenović ugostio je djecu učesnike i organizatore IV Međunarodnog dječjeg festivala folklora “Kolo bez granica”, koji se održava u Tivtu od 22. do 24. avgusta. Po riječima organizatora Kulturno-umjetničkog društva Boka, festival ove godine okuplja djecu iz pet evropskih zemalja.

Na prijemu kod prvog čovjeka grada predstavili su se članovi KUD „Oplenac“ iz Topole /Srbija/, Folklornog ansambla „Elk“ iz Elka /Poljska/, ansambla „Nistrenii“ iz Soroke /Moldavija/ i ansambla „Megdan“ iz Bogdanaca /Sjeverna Makedonija/.

Predsjednik opštine gostima je poželio toplu doborodošlicu, a organizatorima uspjeh u realizaciji samog događaja: „Želim da se u Tivtu lijepo i ugodno osjećate, a siguran sam da ćete svojim nastupom impresionirati publiku i pobrati brojne aplauze. Kolo bez granica jedna je od masovnijih manifestacija u Tivtu i očekujte puno šetalište Pine.“

Direktor festivala Vidak Božović zahvalio je Opštini Tivat na pruženoj podršci i razumijevanju značaja projekta: „Ovaj je festival održiva platforma za dalji razvoj KUD-a Boka. Posebno raduje što je u organizaciju manifestacije uključeno sve više i više omladinaca i djece, koji su istinski domaćini našim gostima.“ Božović je naglasio kako će djeca iz Tivta imati priliku da se predstave i na festivalima u organizaciji gostujućih grupa, te kako je ove godine izostalo učešće ansambla iz Uzbekistana, ali da se nada njihovom dolasku naredne godine.

Tokom prijema, gosti i domaćin razmjenili su prigodne poklone.

Svečano otvaranje festivala i koncert na kojem će nastupiti svi učesnici biće održano večeras na rivi Pine sa početkom u 20h. Željko Komnenović večeras će svečano otvoriti manifestaciju. Petak je po najavi organizatora edukativno-zabavni dan sa brojnim radionicama i igrama, dok je za subotu 24. avgust planirana velika parada gradom od 19h, uz Gala koncert koji će početi na Pinima u 20h. Pored učesnika iz četiri gostujuće zemlje, na Gala koncertu će se predstaviti  i domaći ansambli iz Berana i Tuzi.

Međunarodni dječji festival folklora “Kolo bez granica” održava se pod pokroviteljstvom Opštine Tivat, a podržan je od strane Turističke organizacije Tivat, Porto Montenegra i drugih brojnih sponzora.

Najčitanije