19.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Jadran na korak do Lige šampiona

Jadran gostuje Marseju, Primorac kod Olimpijakosa 9. oktobra
Vaterpolisti Jadrana – foto V.I.

Jadran je juče završio veliki posao pobjedom u derbiju protiv Juga, a danas je potvrdio, sa novim bodovima, da mu je mjesto u eliti. Novljani su u pretposljednjem meču kvalifikacionog turnira bili bolji od Dinama iz Bukurešta – 15:8, ostvarili treći trijumf i samo ih još jedan dijeli od Lige šampiona.

Igrači trenera Vladimira Gojkovića sjutra (10.30h) igraju sa Barselonom, favoriti su i samo čudo vicešampiona Crne Gore može da zaustavi na putu do grupe C gdje ih čekaju Vašaš, Marsej i Barseloneta.

Novljani su do novog trijumfa stigli boljom igrom od prvog gola, iz startnog napada Holoda (završio meč sa četiri pogotka), a nakon prvih osam minuta vodili su 5:2 (tri gola postigli iz kontranapada). Do odmora su povećali prednost na ,,plus četiri“, ritmom su lako ,,lomili“ igrače vicešampiona Rumunije koji je u uvodnim minutama treće dionice, sa dva brza gola iz kontranapada, smanjio prednost na dva gola (7:5). Imali su šansu da se približe na gol zaostatka, ali je Jadran odlično parirao sa igračem manje u bazenu. Upravo su nakon ovakve dobre defanzive Novljani krenuli u seriju golova. Za četiri minuta, serijom od 6:0, početkom posljednje dionice uvećali su prednost na 13:5 i otklonili dilemu oko pitanja pobjednika.

U pobjedničkoj ekipi Holod je postigao četiri gola, dva puta su bili precizni Vučurović, Lazić i Sladović, a u strijelce su se upisali Ivović, Stupar, Danilo Radović, Vujičić i Vasilije Radović.

Sa gola je u prve tri četvrtine bio odličan Đurović (10 odbrana), a odličan utisak u posljednjoj četvrtini, sa četiri odbrane, je ostavio Ilija Radović.

/Ana Marković/

Najčitanije