16.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Pola godine Narodne kuhinje u Tivtu: Zahvalnost donatorima bez kojih bi sve ostalo na nivou ideje

Pola godine Narodne kuhinje u Tivtu: Zahvalnost donatorima bez kojih bi sve ostalo na nivou ideje
Komnenović i Pasković – foto S.L.

Prigodnim druženjem sa predstavnicima raznih donatora i institucija koje podržavaju djelovanje te ustanove, u Narodnoj kuhinji u Tivtu danas je obilježeno pola godine njenog rada.

Narodna kuhinja u Tivtu djeluje pod okriljem humanitarne organizacije Caritas Kotorske biskupije, u dijelu prostorija nekadašnje Vatrogasnice na Pakovu. Prostorije površine 30-tak kvadrata u ovom objektu koji je vlasništvo Opštine Tivat besplatno su odlukom lokalnog parlamenta u tom gradu, na period od pet godina ustupljene Caritasu Kotorske biskupije, a koji je uz finansijsku podršku donatora – prvenstveno crnogorske porodice iz Berlina što je željela ostati anonimna, ovdje uredio i opremio Narodnu kuhinju.

Njene usluge koriste svi građani koji su stanju socijalne potrebe i sebi na drugi način ne mogu obezbijediti makar jedan topli obrok dnevno. Kuhinja raditi sedam dana u nedjelji,a u proteklih pola godine je najsiromašnijim građanima beslatno podijelila preko 10.000 obroka.

Predsjednik Opštine Tivat Željkom Komnenović danas je sa direktorom Caritasa Kotorske biskupije don Željkom Paskovićem, posjetio prostorije Narodne kuhinje i njenim zaposlenima čestitao na uloženom trudu.

Kako se tom prilikom čulo, usluge Narodne kuhinje trenutno svakodnevno koristi više od 60 Tivćana, a u spremanju jela se posebna pažnja u korišćenju sastojaka poklanja specifičnim potrebama islamskih vjernika.

“Organizovali smo ovo druženje sa donatorima koji podržavaju djelovanje Narodne kuhinje jer bez njih ona ne bi mogla da funkcioniše, već bi ostala na nivou ideje. Ne smijemo zaboraviti ni društveno odgovorne pojedince koji nam pružaju veliku podršku i bodre naše zalaganje za pomoć najugroženijim kategorijama lica. Veliko hvala crnogorskoj porodici iz Berlina, koja je u prethodnom periodu ponovo podržala rad Caritas-ove Narodne kuhinje, što je samo dokaz i nama samima da smo na dobrom putu i da radimo prelijepu stvar”, kazao je direktor Caritas-a Kotorske biskupije, don Željko Pasković.

Osim što je u početku obezbjedila novac za njeno opremanje i početak rada, crnogorska porodica iz Berlina koja je insistirala na anonimnosti, nedavno je za dalji rad Narodne kuhinje u Tivtu Caritasu uputila donaciju od 100.000 eura.

/S.L./

Izvor:Vijesti

Najčitanije