25 C
Kotor

Slušaj online radio

Rotari Klub Kotor ugostio delegaciju iz Indije: Međunarodna saradnja u znaku prijateljstva i humanitarnih projekata

Rotari Klub Kotor ugostio delegaciju iz Indije: Međunarodna saradnja u znaku prijateljstva i humanitarnih projekata
Rotari Klub Kotor ugostio delegaciju iz Indije

Rotari klub Kotor je od 17. do 22. septembra bio domaćin delegacije Rotari distrikta 3141 iz Indije, koju su činili predstavnici Rotari klubova Bombay Powai, Bombay Airport, Bombay Harbour i Mumbai Sion. Radi se o zvaničnoj uzvratnoj posjeti distriktu 2483 Srbija i Crna Gora u okviru programa ‘Rotary Friendship Exchange’. Ovaj program podstiče saradnju među klubovima sa ciljem unapređenja međunarodnog razumijevanja i mira kroz zajedničke projekte i druženje.

Tokom ove značajne posjete, članovi RC Kotor zajedno sa rotarijancima iz Indije, obišli su JU ”Dnevni centar za djecu i mlade sa smetnjama i teškoćama u razvoju” Tivat i uručili donaciju u iznosu od 500 eura uz lične donacije u vidu školskog pribora, didaktičkog materijala, društvenih igara i igračaka. Ovom prilikom organizovan je sastanak sa Srđanom Krunićem, direktorom Dnevnog centra Tivat, kako bi se gosti iz Indije upoznali sa radom i aktivnostima ove institucije uz obilazak prostorija i prijem. Rotari klub Kotor uspostavio je saradnju sa Dnevnim centrom Tivat tokom 2022. godine u cilju pomoći korisnicima centra i unapređenja usluga.

Rotari Klub Kotor ugostio delegaciju iz Indije

Zvaničan sastanak između predstavnika Rotari Distrikta 3141 iz Indije, članova RC Kotor ostiju održan je 13. septembra u konferencijskoj sali hotela ‘Cattaro’. Na sastanku se u ime indijskih klubova prisutnima obratio Ramesh Bhatia, član RC Bombay Airport i predstavio tim koji je boravio u Kotoru kao i Distrikt 3141 koji broji 6500 rotarijanaca i oko 117 klubova, nakon čega je prezentacijom približio prisutnima najznačajnije aspekte Indije i Mumbaja, grada koje po veličini zauzima deveto mjesto na svijetu. Predstavnik RC Bombay Airport, AKS Nitin Mehta, podijelio je sa kotorskim rotarijancima i gostima bogata iskustva ovog kluba u sprovođenju Global Grant projekata Rotari Fondacije, navodeći kao primjer dobre prakse izuzetno uspješan projekat pod nazivom ‘Dar života’. U okviru ovog projekta, prije 4 godine izvedena je prva pedijatrijska operacija srca, da bi se u narednim godinama, zahvaljujući sredstvima kluba, Rotari Fondaciji i međunarodnim partnerima ozbijedila značajna sredstva, čime je priliku za novi početak dobilo 464 djece, što predstavlja podsjetnik na snagu globalne solidarnosti i snage Rotari zajednice da promijeni živote širom svijeta.

Rotari Klub Kotor ugostio delegaciju iz Indije

 Ovo je bila prilika da klubovi iz Indije i gosti iz RC Valjevo, RC Beograd Skadarlija i RC Colombo – Šri Lanka, razmijene klupske zastavice sa predsjednicom RC Kotor Radmilom Bećom Radulović. Gostima je predstavljena i poklonjena publikacija ‘Bokeška kužina’, autorke Vlaste Mandić.

Narednog dana održan je sastanak sa članovima Rotari kluba Budva u hotelu ‘Splendid Conference & Spa Resort’, koji je pružio priliku za razgovor o mogućim budućim projektima i drugim vidovima saradnje.

Rotari Klub Kotor ugostio delegaciju iz Indije

Tokom zvanične posjete delegacije indijskih rotarijanaca Rotari klubu Kotor, organizovani su cjelodnevni izleti uključujući izlet na Lovćen, obilazak Bokokotorskog zaliva turističkim brodom ‘Katica’, posjete nekim od najljepših dragulja crnogorskog primorja, obilazak starog grada Kotora i Budve i vinskog podruma Šipčanik.

Najčitanije