25 C
Kotor

Slušaj online radio

Formiran Organizacioni odbor za obilježavanje 80 godina od  formiranja Prve bokeljske brigade

Formiran Organizacioni odbor za obilježavanje 80 godina od  formiranja Prve bokeljske brigade
Sastanak Organizacionog odbora

Predsjednik opštine Tivat Željko Komnenović bio je domaćin sastanka Organizacionog odbora za obilježavanje 80. godišnjice formiranja Prve bokeljske narodnooslobodilačke udarne brigade sa predstavnicima bokeljskih opština.

Svečana akademija kojom će se obiježiti osam decenija od formiranja Prve bokeljske NOU brigade biće upriličena u subotu 5. oktobra u hercegnovskoj dvorani „Park“, u 11h, u organizaciji OBNOR-a Herceg Novog, Tivta, Kotora, Budve i Trebinja.

„Važno je da ovaj značajan događaj obilježimo svečano kako dolikuje i tako se odužimo svim članovima brigade koji su prošli kroz 17 opština na putu oslobođenja“, rekao je na sastanku Ljubenko Borović, predsjednik organizacionog odbora.

„Potpuno smo svjesni velikog značaja koji ovaj događaj ima i Opština Tivat će podržati organizaciju, u finansijskom i u tehničkom smislu“, istakao je predsjednik opštine Tivat, dodajući da će, sasvim sigurno i druge bokeljske opštine učiniti isto.

Prva bokeljska NOU brigada formirana je 5. oktobra 1944. godine u mjestu Zupci kod Trebinja. U njenim redovima se od formiranja do kraja rata borilo oko 3250 boraca.

Najčitanije