14 C
Kotor

Slušaj online radio

9. Grand Prix Montenegro 2024: Internacionalni karate turnir okuplja 500 takmičara

9. Grand Prix Montenegro 2024: Internacionalni karate turnir okuplja 500 takmičara
Karate HN

Herceg Novi, će ove subote, 5. oktobra, biti domaćin internacionalnog karate turnira,  IX Grand Prix Montenegro 2024, koji će se održati u Sportskom centru Igalo. Sportska manifestacija će početi u 8h prijavom ekipa. U 10h će startovati takmičenja u borbama (kadeti i kadetkinje) na dva borilišta, dok na ostala tri borilišta u 10 h počinje takmičenje u disciplini kata. Svečano otvaranje je predviđeno za 13h.

Takmičari će se nadmetati u disciplini kata i borbi kako bi pokazali svoje vještine u jednoj od najpoznatijih japanskih borilačkih vještina, te zaslužili vrijedne nagrade. Pehare će osvojiti svaki prvoplasirani takmičar kao i tri prvoplasirana tima u generalnom plasmanu. Pehare će ponijeti i najbolji takmičar / takmičarka turnira.

Organizatori sa zadovoljstvom posebno ističu internacionalni karakter turnira.

“Ovo je jedan od najkvalitetnijih turnira u regionu, a organizaciono je davno prevazišao region.  Očekujemo oko 700 nastupa sa 500 takmičara iz preko 50 klubova iz Slovenije , Hrvatske, Slovačke, Bosne i Hercegovine, Srbije, Sjeverne Makedonije, Kosova i Crne Gore,” saopštili su organizatori.

Organizatori manifestacije su karate klub „Bijela“ i karate klub „Tempo“, dok su pokrovitelji Opština Herceg Novi i Turistička organizacija Herceg Novi.

Najčitanije