18.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Oktobarske svečanosti povodom Dana opštine: Herceg Novi, grad koji raste

Oktobarske svečanosti povodom Dana opštine: Herceg Novi, grad koji raste
Herceg – Novi – foto Boka News

Dan opštine Herceg Novi, 28. oktobar, biće obilježen brojnim kulturnim, muzičkim, dječijim i sportskim programima koji će biti organizovani tokom ovog mjeseca pod sloganom „Herceg Novi, grad koji raste!“.

Centralni program je svečana sjednica Skupštine opštine Herceg Novi koja će biti održana 28. oktobra od 11.30 časova u dvorani „Park“, a prethodiće joj tradicionalno polaganje vijenaca kod spomen-kompleksa Bezmetković, Sat kule i manastira Savina.

„Trotinetijada“ koju organizuje JPU „Naša radost“ zakazana je za subotu, 12. oktobar, od 10 časova na Šetalištu kod Titove vile.

Izložba „Zmijanjski vez“ Muzeja Republike Srpske iz Banja Luke biće otvorena u utorak, 15. oktobra u galeriji „Josip Bepo Benković“ u 19 časova.

Program svečanosti povodom Dana opštine Herceg Novi 2024.

Koncert hercegnovskih muzičara pod nazivom „Novski muzički talas“ biće održan u srijedu, 16. oktobra od 20 časova, u dvorani „Park“.

Predstavljanje romana „Fafarikul“ Đurđice Čilić zakazano je za petak, 18. oktobar, od 19 časova u foajeu dvorane „Park“.

Kros učenika hercenovskih osnovnih škola pod nazivom „Trka radosti“ krenuće sa Vojničkih banja u subotu, 19. oktobra u 10 časova.

Predstavljanje drugog dopunjenog izdanja djela „22 kulturne sage o Herceg Novom“ autora Lazara Seferovića biće upriličeno u nedjelju, 20. oktobra od 19 časova u foajeu dvorane „Park“.

Koncert legendi rok muzike, Yu-grupe na programu je u ponedjeljak, 21. oktobra, od 20 časova u dvorani „Park“.

Promocija knjige mladog novskog stvaraoca Vuka Janičića pod nazivom „Ko je on, u stvari“ biće upriličena u utorak, 22. oktobra od 19 časova u foajeu dvorane „Park“.

Iste večeri, od 20 časova na sceni dvorane „Park“ biće predstava „Nadpop Kojović“ JU „Grad teatar“ i Gradskog pozorišta iz Podgorice.

Predstavljanje monografije „Posljednja počivališta hercegnovskih zadužbinara“ u izdanju Kola srpskih sestara na programu je u četvrtak, 24. oktobra u 19 časova, u foajeu dvorane „Park“.

Mjesna muzika Đenović će u subotu, 26. oktobra održati koncert svom gradu u čast, od 11 časova na platou ispred zgrade Opštine.

Dan kasnije, u nedjelju, 27. oktobra uslijediće koncert novskog benda Exodusi na Vojničkim banjama od 11 časova. Na istom mjestu će tog dana biti organizovana i izložba oldtajmera, u vremenu od 10 do 15 časova.

Uoči svečane sjednice Skupštine opštine, u foajeu dvorane „Park“ će u ponedjeljak, 28. oktobra u 11.30 časova biti otvorena izložba portreta bivših predsjednika Opštine autora Ivana Zečevića.

Tradicionalni koncert KUD „Sloga“ i prijatelja pod nazivom „Gradu s ljubavlju“ na programu je u srijedu, 30. oktobra od 19 časova, u dvorani „Park“.

Svečanosti u čast praznika grada biće zaokružene proslavom jubileja Hercegnovskog pozorišta i premijerom monodrame „Pohvala ludosti“ u dvorani „Park“, u četvrtak, 31. oktobra u 20 časova.

Na sportskom programu su: od 05. do 12. oktobra turnir u malom fudbalu “Trofej opštine Herceg Novi”, od 10. do 12. oktobra VII Tradicionalni bućarski turnir “Trofej Meljina”, od 18. do 20. oktobra Svjetski interkontinentalni kup u bodibildingu i fitnesu, 26. oktobra XV Kup rombuna “Memorijal Milovan Miško Vujičić” i prijateljska utakmica košarkaških veterana “Gradu s ljubavlju”, 27. oktobra Trka oslobođenja Herceg Novog i 3. novembra šahovski turnir “Memorijal Obrad Manojlović”.

Najčitanije