25.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Meljine – peticija „Ne damo bolnicu“

Peticija
Peticija

Duž hercegnovske rivijere počelo je prikupljanje potpisa za peticiju „Ne damo bolnicu“.  Kako javljaju aktivisti u rekordno kratkom vremenu peticiju potpisalo više od 3 500 mještana.

Građani potpisima traže da se Bolnica u Meljinama sačuva za grad i građane.

Da podsjetimo Opština Herceg-Novi blokirala je račun Opštoj bolnici Meljine na osnovu poreza na nepokretnosti u iznosu od 174.186 eura. Taj dug odnosi se na period 2013, 2104, 2015. i prvi dio 2016. godine.

Opština neodgovornim potezom ugrožava zdravlje  građana Herceg Novog. Konzorcijum vlasnika Bolnice Meljine već duže ulaže vanredne napore da  održi Bolnicu i ubijedi nadležne u Opštini Herceg Novi, Ministarstvu  zdravlja i Fondu za zdravstvo da budu odgovorni kako građani Herceg  Novog ne bi ostali bez neophodne zdravstvene zaštite.

Za nas je  neshvatljiva odluka Opštine Herceg Novi da Bolnici blokira račun na ime  nenaplaćenog poreza na imovinu, čime su ljekare i svo medicinsko osoblje  ostavili bez zarada. Na uštrb zdravlja i ljudskih života oni sada  naplaćuju porez za četiri godine unazad, a na našu molbu iz januara  2016. da dogovorimo model otplate poreza nijesu nikada odgovorili“ – kaže se između ostalog u saopštenju Atlas grupe koja gazduje bolnicom.

Najčitanije