Tradicionalno Državno prvenstvo ugostiteljskih radnika Crne Gore biće održano 20. i 21. aprila u TN Slovenska plaža u Budvi.
Udruženje šefova kuhinja Crne Gore zajedno sa ostalim strukovnim udruženjima organizuje takmičenja u različitim disciplinama (kuvari, konobari, poslastičari, barmeni itd) sa ciljem da se afirmišu ugostiteljska zanimanja, razmijene stručna znanja i iskustva, kao i predstave nove tendencije i moderne tehnike rada u crnogorskom ugotiteljstvu.
Iz godine u godinu prvenstvo dobija na kvalitetu i raznovrsnosti, obzirom da učestvuju predstavnici renomiranih hotelskih kompanija i ugostiteljskih objekata visoke kategorije.
Takmičenje ima i internacionalni karakter koji obezbjeđuje učešće ekipa iz preko 20 zemalja koje broje preko stotinu takmičara.
Zvanično otvaranje je zakazano za četvrtak 20. april 2017. godine u 11 sati u TN Slovenska plaža u Budvi.