15.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Gradnja ekolodževa nije povezana sa sječom šuma

NP-Durmitor-Crno-jezero

Gradnja ekolodževa – ekološko turističkih smještajnih jedinica u Nacionalnom parku Durmitor nema nikakve veze sa sječom šuma koja se pominje, kazao je Luka Bulatović, vlasnik i direktor Turističke agencije “Eksplorer”, koja je dobila tender za taj projekat.

Bulatović je rekao Pobjedi da je ekolodž konstruisan i projektovan tako da mora biti uklopljen u prirodu.

On je kazao da je to ugostiteljski objekat namijenjen za usluživanje hrane i smještaja i isključivo je napravljen od drveta.

“Za njih nijesu potrebni temelji, za postavljanje je zabranje no sječenje šume. Objekat je šipovan od prirodnih materijala u zemlju i isključivo je napravljen od drveta. Riječ je o privremenim objektima kojima je rok deset godina”, objasnio je Bulatović.

Prema njegovim riječima, jedan ekolodž imaće 38 kvadrata i najviše dvije sobe, a biće postavljen na prostoru od 600 metara kvadratnih.

Bulatović je rekao da se za 40 sati može razmontirati i premjestiti i negdje drugo, a priroda će ostati onakva kakva je nekad bila, takav je i objekat na Gorici, a prostor se ne skrnavi.

Bulatović naglašava da ono “čime danas pojedinci po Žabljaku informišu ljude su nestine”.

On je rekao da je Neistina da će biti 90 čamaca na Crnom jezeru i da će se tamo praviti luka.

“Za sve to potrebna je dozvola države i ona mora da kaže koliko će toga biti. Mi nemamo ništa dogovoreno, ne piše niđe u ugovoru. Ljudi se samo bave špekulacijama i neistinama i za sve koji su rekli neistinu potražiću sudski epilog jer su našu firmu ponizili, iako smo mi jedina firma koja gazduje u zaštićenim područjima” kazao je Bulatović.

Izvor:Mina

Najčitanije