11 C
Kotor

Slušaj online radio

Žičarom povezuju šibenske tvrđave

Šibenik

Grad Šibenik već neko vrijeme priprema podlogu za provedbu projekta sistema javnih žičara, koje bi povezivale sve šibenske tvrđave.

Predmet nabave je izrada tri idejna rješenja od kojih će jedno rješenje biti izabrano od strane Naručitelja za izradu idejnog projekta, te sve ostale arhitektonske dokumentacije potrebne za dobivanje lokacijske dozvole za žičaru koja povezuje tvrđavu sv. Mihovila, tvrđavu sv. Ivana i gradsku četvrti Šubićevac.

Cilj izrade navedene dokumentacije je identificirati moguća infrastrukturna i organizacijska rješenja, te odabrati optimalno rješenje za izradu žičare na području grada Šibenika.

Žičara koja povezuje šibenske tvrđave više nije samo san, nego realanost. stvarnost. Naravno kako je pred gradom Šibenikom još puno posla, no aktivno se radi na realizaciji ovog velikog projekta, što je prvi preduvjet za uspjeh, a koji će zaokružiti i staviti točku na “i”, o priči oko revitalizaciji fenomenalnih šibenskih tvrđava.

Procijenjena vrijednost nabave iznosi 180.000,00 kuna bez PDV-a, a rok za dostavu ponuda je 17. juna 2019.godine.

Poznati hrvatski arhitekt Nikola Bašić (autor Pozdrava Suncu i Morskih orgulja u Zadru) već je prije par godina aktualizirao ideju o izgradnji šibenske žičare i eskalatora pod nazivom „Šibenska okomica“.

Nadam se kako će se gdin. Bašić prijaviti na objavljeni javni natječaj, pa neka bolja ideja i projekt pobjedi.

Najčitanije