16 C
Kotor

Slušaj online radio

Crnogorska: Konkretan dokaz partijskog zapošljavanja DPS-a u javnom sektoru

Tivat – Centar

Crnogorska u Tivtu razotkriva poražavajuće činjenice za javnost analizirajući novoizabrani sastav opštinskog odbora DPS-a, koji predstavlja, kako navode, neoborivi dokaz partijskog zapošljavanja, kupovine glasova, okupiranosti javnog sektora i ucjene od strane DPS-a.

„Od 90 članova novoizabranog OO DPS Tivat nestvarno zvuči činjenica da je 50% članova zaposleno u organima lokalne uprave Opštine Tivat, dok je oko 75% članova zaposleno u javnom sektoru.Još konkretniji dokaz partijskog zapošljavanja predstavlja činjenica da je od lokalnih izbora 2016. godine, kada je DPS osvojio apsolutnu vlast, u javnom sektoru (najviše u organima uprave) zapošljeno 35% članova novoizabranog odbora. Ako se tom broju dodaju oni koji su u navedenom periodu karijerno napredovali u javnoj upravi, onda govorimo o polovini članova novoizabranog odbora. Ove cifre su sigurno i veće jer u odboru nijesu navedeni mnogi rukovodioci na čelu javnih ustanova, organizacija i službi koji su članovi odbora po funkciji” saopštava Goran Božović predśednik OO Crnogorske Tivat i član Predśedništva Crnogorske.

Iz Crnogorske naglašavaju da i pored povećanja broja članova lokalnog odbora DPS Tivta, i hvalospjeva Tarzana Miloševića o obnavljanju članstva, nijesu smjeli u medijima objaviti sastav lokalnog odbora jer se nemaju čime pohvaliti. Naprotiv,u Crnogorskoj smatraju da u Tivtu više ne mogu prevariti niti jednog čovjeka koji ima dostojanstvo i obraz, pa moraju na silu, po principu „daj što daš” jer kriterijum kvaliteta odavno ne postoji u DPS-u, iz korpusa zaposlenih u javnom sektoru tražiti konkretan partijski angažman i „vraćanje dugova”, jer je ogromna većina njih kupljena i ucjenjena samim zaposlenjem.

Goran Božović

„Vidimo i na ovom primjeru kako su nam institucije zarobljene od strane DPS-a partijskim vojnicima koji zadovoljni ličnim komforom i interesom nekritički jednoglasno podržavaju devastaciju našeg grada. Takođe, konkretno vidimo kako DPS kupuje glasove novcem svih građana Tivta. Međutim, uzalud je Kusovac u odbor nakrcao svoje poltrone, jer po direktivi „šefa” preko čije se ne smije, na čelo odbora dolazi osoba koja je u prethodnom izbornom partijskom ciklusu izražavala otvoreno negodovanje Kusovčevim uzletom i njegov izbor na čelu partije u lokalu okarakterisala „početkom kraja DPS-a u Tivtu”. Biće zanimljivo pratiti razvoj događaja jer Kusovčeva noćna mora unutar partije počinje, a mi smo ubjeđeni da će to biti „kraj kraja DPS-a u Tivtu” zaključio je Božović.

Najčitanije