24 C
Kotor

Slušaj online radio

Počeli radovi na proširenju puta Kruševice – Vrbanj

Radovi na proširenju puta Kruševice – Vrbanj

Radovi na proširenju puta Kruševice – Vrbanj počeli su juče i trajaće tokom narednih petnaestak dana. Put će biti proširen na lokacijama koje su određene kao prioritetne, za šta je Opština izdvojila skoro 30 hiljada eura, a radove izvodi kompanija “Bokić“.

Ugovoreni radovi podrazumijevaju širenje puta mašinskim iskopima, nabavku, transport i ugradnju tampona (izravnavajućeg sloja) na petnaest definisanih lokacija. Radovi se izvode prema rješenju uređenja puta koje je izradila Agencija za izgradnju i razvoj Herceg Novog.

Proširenje puta od Kruševica prema Vrbanju omogućiće mimoilaženje vozila i povećanje preglednosti u krivinama, što će značajno uticati na poboljšanje kvaliteta saobraćaja na predmetnoj trasi, kojom od otvaranja Avanturističkog parka na Vrbanju prolazi sve veći broj građana i turista.

Ova je prva faza uređenja puta koji je jedina veza Vrbanja sa ostatkom opštine, imajući u vidu da je kompletna rekonstrukcija obiman projekat velike vrijednosti koji je neophodno planirati u više etapa. Realizacijom ovog projekta lokalna uprava nastoji da olakša saobraćaj i unaprijedi bezbjednost stanovnika i posjetilaca hercegnovskog zaleđa, poboljša kvalitet života i doprinese valorizaciji ovog dijela opštine, prepoznajući da je putna infrastruktura glavni preduslov za oživljavanje sela hercegnovskog zaleđa i dalji razvoj održivih vidova turizma.

Radovima je prethodila posjeta predsjednika Opštine Herceg Novi Stevana Katića, potpredsjednika Miloša Konjevića i direktora Agencije za izgradnju i razvoj Bora Lučića, tokom koje su razgovarali sa mještanima Kruševica i Vrbanja, kako bi iznašli najbolje rješenje za ovaj dugogodišnji infrastrukturni problem. Tom prilikom je formiran Organizacioni odbor za uređenje puta Počivanje-Kruševice-Vrbanj, a nedugo nakon toga završeno idejno rješenje, raspisan tender i izabran izvođač, kako bi ove nedelje bili započeti radovi.

Najčitanije