11 C
Kotor

Slušaj online radio

Kuvari Hotela Regent rade sa najboljim kuvarima Evrope

Gastro – Juan Amador restoran Golubija prsa sa mangom i papaja gelom foto – Hotel Regent

Članovi kulinarskog tima hotela Regent tokom februara mjeseca rade rame uz rame sa najboljim kuvarima Evrope.

Mladi kuvari – Mirza Kočan i Boris Đurković u periodu od 28. januara do 9. februara boravili su u Beču gdje su radili u kuhinji Juan Amador-a – nosioca 3 Mišelinove zvjezdice.

Željko Knezović, Menadžer za hranu i piće će zajedno sa Klausom Beckmann-om, šefom kuhinje hotela Regent Berlin 28. februara pripremati gala večeru od 5 gangova koja će predstaviti kulinarsko naslijeđe Crne Gore.

Na meniju hotela Regent Berlin će se tom prilikom naći njeguški pršut, dimljena slanina, kajmak posoljen morskom solju i Željkova kreacija “jaje u moru” koja obuhvata lagano kuvani pačji žumanac, poširane mušulje, hrskavu pileću kožu te svježi kozji sir. Kuhinja Boke i primorja biće predstavljena kroz dimljenu buzaru a kuhinja sjevera kroz glavno jelo teletine i kremaste pulente začinjene mediteranskim biljem. Večera se održava u sklopu “Eat!Berlin” festival-a.

“Po drugi put boravim u Berlinu povodom festivala i iskustvo je izuzetno. Kroz navedenu večeru ću Crnu Goru prikazati kroz  prizmu bogatih ukusa, starih recepata a u interakciji sa gostima želim da demonstriram tradicionalno crnogorsko gostoprimstvo.” izjavio je Željko Knezović, Menadžer za hranu i piće hotela Regent.

Inače, Juan Amador-a često opisuju kao jednog od najboljih svjetskih kuvara; svoj restoran “Amador” otvorio je 2005.godine nakon čega otvara restoran u Manhajmu pa potom u Beču gdje se trenutno nalazi. Njegovi uspjesi krunisani su članstvom njegovih restorana u Relais & Chateux – asocijaciji koja okuplja najluksuznije hotele i restorane.  Njegov restoran jedini je restoran sa 3 Mišelinove zvjezdice u Austriji.

“Eat!Berlin” je gastronomski festival obuhvata 70 događaja koji se održavaju od 20 – 29.februara širom Berlina. Festival se održava od 2011.godine te je od 2013.godine poprimio odlike glavnog gastronomskog godišnjeg događaja.

Najčitanije