13.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Fešta od mimoze, ribe i vina: Preko 20 hiljada posjetilaca uživalo u suncu i dobroj atmosferi

Na tradicionalnoj  Fešti od mimoze ribe i vina na hercegnovskoj rivijeri, bilo je oko 20.000 posjetilaca. Gostima je podijeljeno oko 1.200 kg sardele, po 1.000 litara crvenog vina „Plantaže” iz Podgorice i piva iz Nikšićke pivare, koji su i tradicionalni sponzori ovog događaja. Vrijedni domaćini goste su dočekali priganicama, a podijeljeno je i oko 250 kg cvijeta mimoze.

Centralna fešta je održana na platou ispred MZ Baošići, a  za dobru atmosferu pobrinuli su se Kaliopi , klapa Stari kapetan, Mjesna muzika Đenovići i Gradska muzika.

Praznik mimoze – Fešta od mimoze, ribe i vina – foto PR Centar

“Herceg Novi je širom otvorenih ruku dočekao veliki broj gostiju i prijatelja. Drago mi je što su svi smještajni kapaciteti popunjeni  i što nas je vrijeme poslužilo.  Praznik mimoze podignut je na viši nivo”, ocijenio je  predsjednik opštine Stevan Katić I naveo da su na fešti bili predstavnici  ambasada Rusije, Bugarske, Sjeverne Makedonije, Hrvatske, Srbije, gradova prijatelja i pobratima i brojne zvanice.

Pored domaćina I žitelja iz cijele Boke, gosti iz iz Mostara, Dubrovnika, Trebinja, Loznice, Skoplja, Beograda, Novog Sada i drugih gradova regiona I Crne Gore, uživali su u lijepom vremenu, dobroj atmosferi I tradicionalnom posluženju.

Gušti mora, najbolja vatra
Praznik mimoze – Fešta od mimoze, ribe i vina – foto PR Centar

GUŠTI MORA vatra na kojoj se pržila riba proglašena je najboljom na današnjoj Fešti od mimoze, ribe I vina. Po ocjeni tročlanog žirija u kojem su bili Tatjana Lalić Lekić, Herceg fest I novinari  Miomir Maroš i Vitka Vujnović , autentičnošću i atmosferom izdvojile su se I vatre Plodovi mora kojoj je pripalo drugo mjesto I ekipa i  vatra MIMOZICE kojoj je pripalo treće mjesto.

Osim tradicionalnih upotrebnih predmeta, uz te vatre su, u prvi plan kako i treba, stavljene mimoze. Nagrade su i ove godine novčane za prvo mjesto 150, drugo 100, a  treće 50 eura.

Program 51. Praznika mimoze večeras će biti nastavljen maskenbalom u Institutu Igalo u 21 sat, a goste će zabavljati Ok bend.

Izvor:S. Kosić

Najčitanije