23.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Abazović: Aerodrom u Tivtu može biti jedan od najljepših aerodroma u ovom dijelu Evrope

Posjeta ACG – Foto Vlada CG

Nakon posjete premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića i ministra finansija Aleksandra Damjanovića državnoj kompaniji Aerodromi Crne Gore, saopšteno je da su Aerodromi  infrastrukturni objekti od strateškog značaja za državu i naš prozor u svijet.

Abazović je tom prilikom kazao Aerodromi imaju punu podršku Vlade, i ocijenio da aerodrom u Tivtu u perspektivi može biti jedan od najljepših aerodroma u ovom dijelu Evrope.

“Da bi se to realizovalo mora se smisliti investicioni plan. Prioritet je Tivat zato što je taj aerodorom u složenijoj situaciji nego što je to podgorički. Tamo treba da je fokus kada je u pitanju razvoj”, poručio je on.

Kada je riječ o koncesiji, Abazović je kazao da se oko toga ne bi izjašnjavao.

Posjeta ACG – Foto Vlada CG

“Novac koji je tada ponuđen nije isto kao danas. Sve i da nećemo koncesiju ljudi očekuju odgovor. Sve i da se ide ili ne ide u koncesiju, mora se zbog nekog partnerskog odnosa dati odgovor. Kad će odgovor biti ne znam”, rekao je on.

Izvršni direktor Aerodroma, Vladan Drašković rekao je da su koncesije legitiman model upravljanja ali da u slučaju CG nosi određena rizike.

“Nisam siguran da bi se kroz davanjem aerodroma u koncesije, poboljašo rad Aerodroma kad je u pitanju međunarodni saobraćaj. A o dugovanjima Aerodroma, nemam tačnmu informaciju”, kazao je on.

Izvor:Mediabiro

Najčitanije