8 C
Kotor

Slušaj online radio

Klub odbornika Evropski tim za Herceg Novi: „Uštedilo se“ 20.000 eura od koncerta za doček, opredjelili 120.000 eura za koncert u sklopu Praznika mimoze

Herceg - Novi - foto Boka News
Herceg – Novi – foto Boka News

Minuo je doček Nove godine, bez dočeka u Herceg Novom. Rečeno je da je taj novac daleko svrsishodnije usmjeriti ka sugrađanima u potrebi i sa tim se možemo složiti, u smislu prioriteta. Na kraju, svjedoci smo dosadašnjih dočeka u Herceg Novom koji su u poređenju sa organizacijom susjednih gradova, potpuni fijasko, saopšteno je danas iz Kluba odbornika Evropski tim za Herceg Novi

Ipak, od prvog dana upiremo prstom u licemjernu pozadinu ove odluke, a licemjerje je postalo očigledno relativno brzo. Pod paravanom pokušaja izigravanja dobročinstva kroz pomoć socijalno ugroženima u iznosu od (možda) 20.000 eura, suptilno je provučena odluka da se za Praznik mimoze organizuje čuveni Exit.

I zvučalo bi obećavajuće. Nećemo praviti doček, pomoći ćemo svojim sugrađanima, a mjesec-dva kasnije u sklopu jedinstvenog Praznika mimoze pravimo ozbiljnu proslavu uvodeći Herceg  Novi na mapu destinacija sa dobrom muzičkom scenom. U teoriji, zvuči sjajno. U praksi potvrđuje licemjerje prethodnog gesta.

Naime, 25. februara u sklopu Mimoze, na Trgu Nikole Đurkovića će se održati koncert za koji je opredijeljeno 120.000 eura. Ne, nije riječ o trodnevnom festivalu, već o večernjem koncertu.

DPS – Evropski tim za Herceg Novi

Za novac odvojen za to jedno jedino veče Praznika mimoze, mogao je biti organizovan i doček i koncert za Mimozu i neuporedivo značajnija pomoć socijalno ugroženim licima. Postavlja se pitanje, u čijem je ličnom interesu ovaj paradoks? Beskrupulozno i providno, koncert od nekoliko sati plaćen je preko šest puta više nego što je izdvojeno za pomoć od novogodišnjeg programa.

I šta ćemo sad?

„Uštedilo se“ 20.000 eura od koncerta za doček, da bi se pomoglo socijalno ugroženim, a nepuna dva mjeseca kasnije daje se 120.000 eura na neki drugi koncert.

I pored ovog očiglednog licemjerja i paradoksa, postavlja se niz dodatnih pitanja: Da li je iko analizirao opravdanost ovakvog ulaganja? Ko je ciljna grupa? Da li je mjerljiv i predviđen profit od nastupa ili se novac kao i obično dijeli kako bi isključivo pojedinci kratkoročno profitirali i to na uštrb istih građana, kojima je tako velikodušno udijeljena skromna pomoć oko Nove godine, kaže se u saopštenju Kluba odbornika Evropski tim za Herceg Novi.

Najčitanije