28 C
Kotor

Slušaj online radio

Abazović: Izdata dozvola za izgradnju bulevara Jaz – Tivat

Bulevar – screenshot

Predsjednik Vlade Dritan Abazović kazao je, na platformi X, da je izdata dozvola za izgradnju bulevara Jaz – Tivat.

On je rekao da gradnja sada može “nesmetano da se nastavi, a kao što je to bilo u svim slučajevima, 43. Vlada Crne Gore ne ostavlja nijedan posao nezavršenim”.

Prema njegovim riječima, radi se o saobraćajnici koja ima najveći promet saobraćaja u zemlji, a projektom je predviđeno da se od Jaza do Tivta ide sa četiti magistralne trake.

Pripremni radovi na izgradnji bulevara Tivat – Jaz su zvanično počeli 11. avgusta, ali su ubrzo zaustavljeni jer resorno Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma (MEPU) nije investitoru tog projekta, Upravi za saobraćaj Crne Gore, izdalo građevinsku dozvolu.

Abazović je 11. avgusta na svečanosti u Lovanji kod kotorske raskrnice, ozvaničio početak realizacije investicije vrijedne 54 miliona eura, a sa njim su na svečanosti bili ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ana Novaković Đurović, ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović, ambasador Republike Kine u Crnoj Gori Fan Kun, generalni direktor kompanije Šandong koja je odabrana za izvođača radova Cai Kun, te predstavnici Uprave za saobracaj, Monteputa, Regionalnog vodovoda i čelnici opština Tivat i Kotor.

Rok za završetak gradnje 16 kilometara duge saobraćajnice, kako je tada saopšteno, i paralelno uz nju, postavljenje novog kraka Regionalnog vodovoda za Tivat, Kotor i Herceg Novi, dvije kalendarske godine od uvođenja izvođača u posao, kao i da je “Vlada za ovaj projekat završila sve svoje obaveze.”

Najčitanije