16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Abazović: Kotor dobija rizort, investicija vrijedna 400 miliona eura

Bigova Bay – foto briv.me

Crna Gora i Kotor dobiće rizort koji će upotpuniti ponudu u dosad turistički slabo otkrivenom, a izuzetno lijepom kraju primorja, rekao je predsjednik Vlade Dritan Abazović najavljujući početak gradnje luksuznog turističkog rizorta Bigova bey vrijednog 400 miliona eura.

Abazović se protekle sedmice sastao sa investitorom, a sastanku su prisustvovali i ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ana Novaković Đurović, savjetnica premijera za investicije Marija Krgović, kao i Walid Al Najjab, predstavnik vlasnika projekta, Bojana Ječmenica, menadžerka projekta BBI Development i Branka Lazarević, izvršna direktorica kompanije Bigova bey.

Iz kabineta Abazovića poručili su da je premijer izrazio podršku Vlade Crne Gore i spremnost institucija da zajednički rade na nastavku ovog projekta.

“Predstavnik investitora Al Najjab upoznao je premijera sa investicijom vrijednom 400 miliona eura, ističući da se radi o projektu na koji će Crna Gora biti izuzetno ponosna i koji se u potpunosti uklapa u okruženje, ispunjava kriterijume zaštite životne sredine i ne narušava okruženje i kulturno nasleđe”, kaže se u saopštenju.

Bigova Bay – foto briv.me – arhiv

Dodaju i da je investitor najavio da će naredna godina biti posvećena razvoju infrastrukture koja je osnov razvoja cjelokupnog projekta, dok se paralelno vode razgovori sa najprestižnijim operaterima za hotele i restorane.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije