16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Na CIM Forum u Kotoru dolazi poznati kulinarski mag…

Food – Restoran – Gastro

Pored brojnih i značajnih učesnika na CIM Forumu gostovaće i čuveni šef Melkior Bašić koji će svojim kulinarskim vještinama dočarati sve ljepote bokeške kužine


Gotovo je nemoguće doći u Kotor, bilo kojim povodom, a ne probati specijalitete iz bokeške kužine. Stolivski brodet, mušulje od gušta, punjeni kalamari na orizu, balote od mušulja, raža sa verdurom, pašticada galijot, bokeški brodet, karnevalska njokada, mušulje Filomena,rižot a la maka, te slatke delicije, Kotorska pašta (krempita), Peraška i Dobrotska torta, samo su neki od gastro specijaliteta čija se imena i nevjerovatni ukusi dugo pamte.

Ove godine CIM Forum otvara vrata specijalnom segmentu, kuvanju autentičnih bokeških jela i specijaliteta. Novi segment realizujemo zahvaljujući našim partnerima IDEA Crna Gora, koji su omogućili da festival ove godine bude sinonim za GUŠT.

U petak i subotu (26.i 27.5) uz kotorske kulinarske virtuoze, gostovaće i  čuveni šef Melkior Bašić, jedan od protagonista čuvenog kulinarsko televizijskog formata „MasterChef“. Kuvanje sa zanimljivim predavanjima biće prava poslastica za sve profesionalce i ljubitelje dobrog zalogaja.

Jedinstvena bokeška kužina učiniće da još više zavolite Kotor i uvijek mu se rado vraćate.

Čekamo vas 26. i 27. maja u Dojmi, na gradskoj rivi od 14:30 do 16:00 časova.

Kuvajmo i zablistajmo zajedno!

Najčitanije