20.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Abazović: Oprema sa dubrovačkog Aerodroma Ćilipi pronađena, obaviješteno tužilaštvo

Oprema

Oprema za koju se sumnja da je ukradena sa dubrovačkog Aerodroma Ćilipi 1991-1992. godine, pronađena je prilikom popisa imovine Aerodroma Crne Gore (ACG), kazao je premijer Dritan Abazović, dodajući da je o tome obaviješteno nadležno tužilaštvo.

Abazović je na Fejsbuku /Facebook/ naveo da je oprema „završila u Tužilaštvu“.

„Nakon 30 godina, zahvaljujući rukovodstvu ACG, prilikom popisa imovine te državne kompanije, pronađena je i evidentirana oprema za koju se sumnja da je ukradena sa Aerodroma Ćilipi, tokom napada na Dubrovnik 1991-1992, najsramnije stranice crnogorske istorije koju je ispisalo tadašnje rukovodstvo“, rekao je Abazović.

Prema njegovim riječima, za razliku od prethodnih Vlada, ova ne bježi od prošlosti, već se sa njom suočava kako buduće generacije iste greške ne bi ponavljale.

Abazović je poručio da vode transparetnu politiku, ispravljaju brojne nepravde i uče važne istorijske lekcije.

„O svemu ovome danas je obaviješteno nadležno tužilaštvo, a Ministarstvo vanjskih poslova će o istom zvaničnim putem upoznati i kolege iz Hrvatske“, naveo je Abazović.

On je zahvalio rukovodstvu ACG, na čelu sa predsjednikom Odbora direktora Eldinom Dobardžićem, izvršnim direktorom Vladanom Draškovićem i njegovim zamjenikom Petrom Radulovićem, na posvećenom i odgovornom radu.

„Za razliku od prethodnika, ova Vlada Crnu Goru vodi pravim putem“, kazao je Abazović.

Izvor:Mina

Najčitanije