15.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Abazović: Trenutno ponuđena cijena za aerodrome besmislena

Tivat- foto Boka News

Aerodromi Crne Gore treba da se daju pod koncesiju, s tim što je trenutno ponuđena cijena za jedina dva aerodroma koje država ima besmislena, ocijenio je premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović i dodao da je to njegov lični stav.

„Ono što je bio predlog koncesionog akta ne zadovoljava ono što su potrebe Crne Gore u ovom momentu. Možda je 2018, 2019. ili 2020. godine bila jedna cijena, možda je tada bila smislena, mislim da je sada besmislena“, rekao je Abazović na konferenciji za novinare posvećenoj Predlogu zakona o budžetu Crne Gore za narednu godinu.

On smatra da treba da tražimo povećanje ukupnih plaćanja prema državi, ili da idemo prema novom koncesionom ugovoru.

“Treba da znamo da je Crna Gora ponudila oba aerodroma, da nemamo treći, i da ga niko nije ni tražio. Mislim da je to pogrešna politika, a da stavljanje u pogon trećeg aerodroma treba da bude aktivnost”, rekao je Abazović.

Abazović – foto Vlada CG

On je ocijenio nevažnim da li će Aerodromi Crne Gore da stvaraju profit od deset, 20 ili 30 miliona eura, nego da imamo aktivne aerodrome i da što više ljudi dolazi u Crnu Goru.

“Ne treba da bude logika da li aerodromi stvaraju profit. Lično mislim da profit mora da bude veći puta tri”, dodao je Abazović.

On je rekao da ne zna hoće li odluka o aerodromima biti donijeta u ovom mandatu, ali da je njegov stav da je 100 miliona apsolutno neprihvatljivo.

„Najmanje treba da tražimo duplo. Moj lični stav je da je bolje da ih damo za džabe nego za 100 miliona eura“, zaključio je Abazović.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije