15.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Abazović: Vlada spremna da kupi ili iznajmi trajekte od Pomorskog saobraćaja

Pomorski saobraćaj

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović saopštio je danas da je država voljna da kupi i ili iznajmi trajekte od Pomorskog saobraćaja koji su u vlasništvu braće Ban.

“Trajekt ćemo unaprijediti, biće besplatan sve dok servis ne bude na visokom nivou. Nadam se da ćemo i taj cilj da postignemo. Nisu lake procedure oko potencijalne zakupnine”, rekao je Abazović. novinarima.

Prema njegovim riječima ako ima volje, vlada je spremna na saradnju sa Pomorskim saobraćajem.

“Ako ima volje, ne vidim problem. Nevažno da li je to Pomorski saobraćaj. Da je imalo razuma oni (Pomorski saobraćaj) bi se dogovorili sa Vladom odmah nakon preuzimanja. Zašto bi to trebalo da im stoje parkirani trajekti. To je njhovo vlasništvo, mogu da rade šta hoće. Ali ako žele da iznajme i prodaju državi zašto bi išli u Grčku i Tursku ako neko ovdje to posjeduje”, naveo je Abazović.

Upitan da li je trajekt čiju su kupovinu najavili narednih dana, da li je od Pomorskog saobraćaja ili nekoga drugoga, Abazović je rekao da je svako slobodan da se prijavi, pa i Pomorski saobraćaj.

“Tender je u toku, ne znam. Imam sastanak sa Morskim dobrom, pitaću ih. Bilo ko ko se javi je dobrodošao…Mi želimo da kupimo ne da iznajmomo trajekte iz Grčke, koji će biti naši, države Crne Gore”, naveo je Abazović.

On je rekao da je činjenica da postoje gužve na trajektu, a potom pozvao i one koji kritikuju da kažu ko su stvarni vlasnici “njihovih” hotela.

“Sad i najveći pesimisti govore da će biti dobra sezona”, tvrdi on.

“Moramo da imamo veću flotu i da uvedemo novu liniju… treba da znate da je država uštedjela građanima 1,5 do dva miliona”, rekao je Abazović.

Najčitanije