23.9 C
Kotor

Slušaj online radio

„About Polska” izložba na Rimskim mozaicima

Na lokalitetu Rimski mozaici u Risnu, protekle subote svečano je otvorena izložba fotografija  „About Polska” / „O Poljskoj”.

Ispred Turističke organizacije opštine Kotor, prisutne je pozdravila Emilija Radulović, koordinatorka Lokaliteta koja je istakla neposrednu i uspješnu višegodišnju saradnju između lokaliteta Rimski mozaici u Risnu i Ambasade Republike Poljske u Podgorica.

Otpravnica poslova Ambasade Republike Poljske u Podgorice, Anna Kasprzak je svečano otvorila izložbu i pozvala goste da se upoznaju sa ljepotama Poljske riječima:

„Izložba „About Polska” / „O Poljskoj” predstavlja savremenu Poljsku – njene dinamične gradove, nevjerovatnu floru i faunu, razne mogućnosti za rekreaciju, spektakularnu arhitekturu, uzbudljive ljude, opšte poznatu i onu profilisanu kulturu, značajan doprinos svjetskoj nauci i pop kulturi. Na izložbenim panoima posjetioci će vidjeti sliku Poljske koju vjerovatno još uvijek ne poznaju. Poljska je primjer uspješne političke, ekonomske i društvene transformacije. Njen efekat je dinamičnost i snaga koje Poljacima ne nedostaju.

Izložba je rezultat saradnje poljskog Ministarstva vanjskih poslova i entuzijasta Poljske, kao i cijenjenih fotografa i grafičara. Njen cilj je da promoviše Poljsku u najudaljenijim mjestima svijeta i podstakne najširu grupu stranih posjetilaca da obiđu Poljsku i upoznaju njene čari.

Poljska ambasada ne sumnja, da će svaki Crnogorac pronaći nešto zanimljivo u Poljskoj, ne samo na panoima izložbe.”

Fotografije je moguće pogledati u periodu do  31.07.2018.godine.

Organizatori izložbe su Turistička organizacija opštine Kotor i Ambasada Republike Poljske u Podgorici.

Najčitanije