12.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Abrum – “Za nas Kotorane”

Kotorski karneval 2020.

“Za nas Kotorane” naziv je abruma koji je zakazan za danas,  28.februara 2023.g od 18 sati u kome će maškarani karnevalisti proći ulicama Starog grada do ŠC “Kamelija” , gdje će se održati takmičarska njokada.

Na velikoj sceni Kulturnog centra “Nikola Đurković” 02. marta 2023.g mažoretke i akrobatik grupa “Fešta” imaće svoj koncert pod nazivom „Svi smo mi Fešta“.

Tradicionalni Kotorski maskenbal planiran je za 03. mart 2023.g. u hotelu ” Blue Kotor Bay” na Prčanju. Početak je u 21 sat.

Poziv za veliku karnevalsku povorku, uputiće Gradska muzika i mažoretke abrumom ulicama Starog grada u subotu 04. marta 2023.g od 11 sati.

Istog dana u Domu kulture u Škaljarima održaće se “Škaljarska večera”.

Progam Tradicionalnog Kotorskog Karnevala završava se u nedjelju 5. marta velikom karnevalskom povorkom glavnom gradskom saobraćajnicom, od otvorenog bazena do Macea, gdje će se održati suđenje i spaljivanje karnevala.

Kotorski karneval – foto Boka News

Po završetku karnevalske povorke na glavnom gradskom trgu nastupiće Ansambl Toć, a od 19h Jelena Rozga.

Na dan karnevala tradicionalno iz štampe će izaći humoristično – satirični list „Karampana“. Kutija predviđena za dostavljanje tekstova koji čine sadržaj ovog lista nalazi se na Kamenom kiosku, ispred glavnih gradskih vrata.

Organizator Tradicionalnog zimskog kotorskog karnevala je JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ Kotor, suorganizator NVO “Fešta”, a pokrovitelji su Opština Kotor i Turistička organizacija Kotor.
(Kulturni centar)

Najčitanije