30.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Adriatic Marinas: Odlučni smo da radimo na pronalaženju rješenja u vezi sa ugovorom o prebijanju komunalija

Animacija kompleksa Boka Place

Upoznati smo sa konferencijom za novinare koju je Opština Tivat organizovala u vezi Ugovora o prebijanju komunalija koji čini važan segment našeg glavnog investicionog modela i ugovora sa Vladom Crne Gore i Opštinom od početka projekta Porto Montenegro, mnogo prije nego što su ga naši sadašnji investitori preuzeli od njegovog osnivača 2016. godine, saopšteno je danas iz kompanije Adriatic Marinas.

“Ovakva vrsta komunikacije sa javnošću o značajnim temama kao što je ova, ključna je za zdravo upravljanje, i mi pozdravljamo strukturirani i profesionalni pristup koji je Opština zauzela prilikom pronalaženja rješenja ovog pitanja.

Prepoznajemo da je ovaj uobičajeno korišćen mehanizam za pomoć opštinama u ispunjavanju njihovih infrastrukturnih obaveza u vezi sa velikim razvojnim inicijativama, iz nekog razloga, postao pogrešno shvaćen prilikom primjene na naš projekat, pa je sada potrebna pomoć različitih stručnih savjetnika kako bi se došlo do pouzdanog i trajnog rješenja ovog pitanja, a mi se iskreno nadamo da se to sada može postići u bliskoj budućnosti.

Ovo je veoma nezahvalno pitanje koje su postojeća lokalna vlast i naša kompanija naslijedile. Međutim, mi smo odlučni da radimo sa Opštinom Tivat na pronalaženju profesionalnog načina za riješavanje ovog pitanja i da ne dozvolimo da se ovim uspori razvoj projekta. Razumievanje i produktivan odnos koji imamo sa Opštinom Tivat nam je omogućio da, tokom nedavnog izuzetno teškog perioda pandemije izazvane korona virusom, svi zajedno nastavimo da ostvarujemo uspješne zajedničke rezultate čak bolje od onih koje smo ostvarivali do 2019. godine.

najaveće divlja gradilište u Crnoj Gori – Boka Place u Porto Montenegru

Ovakvo djelovanje će još više osnažiti našu sposobnost da zajedno radimo i ulažemo, dalje podržavamo i unaprijeđujemo našu zajednicu, te da nastavimo s otvaranjem novih radnih mjesta i jačamo ekonomsku perspektivu Tivta. To uključuje izuzetne mogućnosti koje predstavlja naš projekat Boka Place i budući fazni razvoj novih projekata, kao što je kompanija za remont superjahti u Bijeloj. Svi ovi projekti donose nova radna mjesta, kao i nove sadržaje za razonodu, sport, ugostiteljstvo, kulturu, kao i prostore za rad i stanovanje u cijelom Bokokotorskom zalivu i Tivtu, naročito s našim daljim razvojem i potvrđivanjem statusa prvoklasne primorske zajednice u Crnoj Gori” – poručili su iz Adriatic Marinas – Porto Montenegro.

Najčitanije