8.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Advokat Nikša Miljanić na čelu liste URA u Tivtu

Nikša Miljanić

Advokat Nikša Miljanić glavni je kandidat za predsjednika Opštinskog odbora i nosioca izborne liste Građanskog pokreta URA na predstojećim vanrendim lokalnim izborima u Tivtu- kako nezvanično saznajemo.

URA je u procesu formiranja OO u Tivtu gdje je do sada ta imala samo Inicijalni odbor, a ta stranka namjerava da prmemijerno, nastupi i na vanrednim lokalnim  izborima koji će se u Tivtu održati 5. juna.

Nikša Miljanić do sada nije bio partrijski eksponiran, dok je njegov otac Zoran Miljanić, takođe ugledni advokat, svojevremeno bio istaknuti funkcioner i odbornik DPS-a u Tivtu, ali se prije nekoliko godina povukao iz djelovanja te partije.

Nikša Miljanić  (37), rođen je u Nikšiću, osnovnu školu završio je u Tivtu, gimnaziju u Kotoru, a Pravni fakultet- master usmjerenje privredno pravo, završio je u Podgorici 2007. godine. Bio je član Savjeta pokreta za nezavisnu Crnu Goru 2006. godine i aktivno se zalagao za uvođenje crnogorskog jezika kao službenog od 2005. Autor je pamfleta “Zašto zauvjek Crna Gora” 2006. godine. Završio je dvogodišnje master studija u Parizu 2009. i 2010. godine na prestižnom državnom univerzitetu Paris 2 Pantheon Assas (nekadašnja Sorbona), usmjerenje međunarodna arbitraža, medijacija i međunarodno privredno pravo.

Radio je u Parizu kao advokatski pripravnik do 2012. godine, nakon čega je položio pravosudni i advokatski ispit Crnoj Gori. Jedan je od osnivača Francusko-crnogorske privredne komore (poslovnog kluba) 2014. godine. Osnivač i predsjednik Sportsko-ribolovnog kluba “Galeb” Tivat i prepoznat je kao strastveni podvodni ribolovac, osvajač brojnih nagrada, među kojima i zlato 2020. i srebro 2021. Kupa Crne Gore u podvodnom ribolovu.

Sa ocem Zoranom radi u porodičnoj advokatskoj kancelatrikji “Miljanić Law Firm” u Tivtu, a advokat je i zastupnik stranih investitora, i klijenata Porto Montenegra i ostalih razvojnih projektata u regionu. Govori engleski i francuski, a služi se i italijanskim i ruskim jezikom.

Iz GP URA su nam rekli da još nisu donijeli konačnu odluku hoće li ta partija na prestojećim tivatskim  izbiorima nastupiti samostalno ili eventualno u predizbornoj koaliciji. Građanska lista Bokeški Forum – članica koalicije “Crno na bijelo” koju je na prethodnim parlementarnim izborima predvodila URA, međutim, već je saopštila da će ona i na prestoječim lokalnim izborima u Tivtu nastupiti samostalno, tako da se u Tivtu spekuliše da bi u predizbornu koaliciju sa URA mogla ući tivatska SDP koja je nezvanično, po aktuelnim sondažama javnog mnjenja, trenutno ispod izbornog cenzusa.

Izvor:S.L.

Najčitanije