13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Adžić ispratio spasilački tim za Tursku: Ne sumnjam da ćete pokazati obučenost i hrabrost

Foto MUP

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić ispratio je zajedno sa ambasadorom Turske u Crnoj Gori Barišom Kalkavanom crnogorske spasioce koji su dio tima za traganje i spašavanje koji je formirala Vlada a koji je večeras otputovao za Tursku kako bi pomogao tamošnjim kolegama u spašavanju ljudi iz ruševina nakon zemljotresa.

Adžić je izrazio poštovanje članovima Tima koji pred sobom, kako je kazao, imaju zahtjevan ali human zadatak.

-Ne sumnjam da ćete i ovaj put pokazati svoju obučenost i hrabrost i na ovaj način potvrditi da Crna Gora stoji uz prijateljski narod Turske- poručio je.

Kalkavan je zahvalio Timu ali i svima onima koji u ovim teškim trenucima iskazuju solidarnost što predstavlja utjehu u ovoj velikoj tragediji.

On i Adžić poželjeli su uspjeh članovima crnogorskog Tima za traganje i spašavanje, uvjereni da će dati veliki doprinos u saniranju posljedica zemljotresa.

Podsjećamo, Vlada Crne Gore na jučerašnjoj sjednici donijela je Odluku o upućivanju Tima za traganje i spašavanje iz ruševina u Republiku Tursku. Tim je sastavljen od 18 pripadnika lokalnih službi zaštite i spašavanja iz crnogorskih opština i pet predstavnika Direktorata za zaštitu i spašavanje MUP-a.

Najčitanije