16.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Adžić: Tunel vodi od depoa do stana blizu Suda

Filip Adzic

Tunel koji je prokopan ispod Višeg suda u Podgorici vodi do stana u zgradi naspram tog suda, kazao je ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić.

Adžić je novinarima, nakon obilaska Višeg suda sa vršiocem dužnosti direktora Uprave policije Nikolom Terzićem, rekao da je riječ o stanu u privatnom vlasništvu, i da tek treba da se utvrdi kako je došlo do te nezakonite aktivnosti.

Kako je naveo, sve ide u dobrom pravcu i vrlo brzo se može doći do opipljivih dokaza.

Tunel – Foto Vlada CG

“Ovo je jedna akcija dobro islanirana i organizovana koja se mjesecima pripremala i koja liči na akcione filmove”, kazao je Adžić, prenosi Portal RTCG.

On je rekao da će policija uraditi sve da otkrije počinioce, i da je u toku popisivanje materijala u depou Višeg suda.

“Trenutno nema lica koja su procesuirana, ali vrlo brzo očekujemo da će se i od pojednica uzimati izjave”, kazao je Adžić.

On je ocijenio da je taj događaj “neka vrsta napada na sistem i državu”.

„To je i nešto što smo mi u prethodnom periodu najavljivali da može da se desi. Neki ljudi koji se pominju već duži vremenski period kao nosioci buduće vlasti imaju određene veze sa kriminalnim strukturama”, rekao je Adžić.

Tunel – Foto Vlada CG

On je naveo da je zbog toga intenzivna borba protiv organizovanog kriminala i korupcije malo poljunjana i da se “određenim kriminalnim strukturama dao vjetar u leđa da može doći do situacije da se sve vrati na onaj period kada su vladale Crnom Gorom“.

Predsjednik Višeg suda u Podgorici Boris Savić rekao je ranije danas da je ispod zgrade tog suda do depoa prokopan tunel, ali da iz depoa, u kome se čuva dokazni materijal, gotovo ništa ne nedostaje.

Izvor:Mina

Najčitanije