12 C
Kotor

Slušaj online radio

Aerodrom Tivat – tokom slijetanja došlo do pregrijavanja kočnica, vatrogasci spriječili…

red wings – foto www.jetphotis.net

Na aerodromu Tivat danas oko 18.30 sati doslo je do manjeg incidenta prilikom slijetanja aviona ruske aviokompanije Red Wings, na redovnom letu iz Moskve.

Avion tipa “airbus A-321” (VP-BVO) normalno je sletio, ali je u fazi tzv.protrčavanja, odnosno smanjenja brzine na pisti, iz za sada neutvrdjenih razloga, došlo do pregrijavanja kočnica na točkovima stajnog trapa.

Kako nezvanično saznajemo, iz usijanih kočnica sukljao je dim, ali nije doslo do izbijanja otvorenog plamena jer su izuzetno brzo intervenisali vatrogasci tivatskig aerodroma. Oni su po proceduri u toj vrsti slučajeva, suvim prahom iz protivpozarnih vozila zasuli usijane tockove ruskog “airbusa” a kada su spustili temperaturu, onda vodenom maglom ohladili pregrijane kočnice.

“Nasa Služba zaštite i spašavanja izuzetno efikasno, profesionalno i brzo je intervenisala i sprijecila je štetu na avionu.”-kazao je večeras  direktor Aerodroma Crne Gore Danilo Orlandic. U incidentu nije bilo povrijedjenih i svi putnici normalno su napustili avion kada se on zaustavio na platformi aerodroma Tivat.

Avion na kome je doslo do kvara, zbog toga veceras nije mogao da po redu letjenja, iz Tivta se vrati za Moskvu.

Red Wingsov A-321 ostao je veceras u Tivtu, a sutra ce ga pregledati mehanicari te kompanije. Za putnike koji su veceras njime trebali da otputuju za Moskvu, obezbijedjen je hotelski smjestaj- kazao je Orlandic.

Izvor:S.L

Najčitanije

Bokeski-Forum_320x250