13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Završeno uklanjanje oboljelih palmi u Risnu

Risan

Proteklog vikenda uklanjene su oboljele palme na šetalištu i užem urbanom jezgru u Risnu.

Akciji je prisustvovao predsjednik Opštine Kotor Željko Aprcović sa direktorom Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora Zoranom Mrdakom, vlasnikom YU BRIV-a Vojom Bujkovićem i direktorom Komunalnog preduzeća Mladenom Lučićem, saopšteno je iz lokalne uprave.

“Predsjednik je kazao da je ‘ovo bio izuzetno kompleksan posao koji je završen u rekordno kratkom vremenskom periodu’.

,,Što se tiče ostataka palmi YU BRIV je u fazi nabavke specijalne mašine pomoću koje će se izvršiti vađenje palmi, a da se ne prouzrokuje šteta na pločniku ili kamenoj ogradi oko palmi. Takođe, dat je nalog Komunalnom preduzeću da zajedno sa stručnjacima iz hortikulture odluče koji su to mediteranski zasadi koji bi mogli biti postavljeni umjesto palmi”, zaključio je Aprcović, a navodi se u saopštenju iz Kabineta predsjednika Opštine.

U razgovoru sa mještanima Aprcović je dogovorio prioritete rada u Risnu do kraja ove i tokom iduće godine i dao nalog da se u srijedu, četvrtak i petak izvrši rekonstrukcija oštećenog pločnika na pijaci u Risnu.

Dogovoren je i drugačiji sistem čišćenja Risna iz razloga što su najčešće primjedbe građana bile na nivo čistoće. Takođe, dogovoreno je i da se izvrši produžetak javne rasvjete na djelovimana na kojima to građani očekuju.

Najčitanije