16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Aerodromi Crne Gore objasnili pravila putovanja u kompanijama koje povezuju CG sa drugim destinacijama

Testiranje na aerodromima – foto EPA
Aerodormi Crne Gore pojasnili su koja pravila za putovanja važe u avio-kompanijama koje povezuju Crnu Goru sa drugim destinacijama.
Kako navode, kompanija Austrian Airlines, koja trenutno povezuje Podgoricu i Beč, zahtijeva obavezno nošenje medicinske maske (isključivo FFP2, N95 ili KN95) bez ventila tokom leta za putnike starije od 15 godina.
– Izuzetak su trudnice i djeca od 6-14 godina, koji mogu nositi obične hiruške i “community” maske tokom leta. Izuzetak su i djeca mlađa od šest godina – saopšteno je na Fejsbuk stranici Aerodroma.
Kompanija Wizz Air, koja trenutno povezuje Podgoricu i Memingen, a od 12. februara, otvarila je i liniju ka Dortmundu, zahtijeva od putnika nošenje hiruške maske ili maske višeg nivoa zaštite (FFP2 ili FFP3) i zabranjuje upotrebu maski koje putnici sami naprave ili prekrivanje lica odjećom. Izuzetak su djeca mlađa od šest godina.
Iste uslove letenja ka Njemačkoj propisuje i Air Serbia.
– Na aerodromima u Njemačkoj i na svim Lufthansa letovima širom svijeta obavezna je upotreba medicinske, odnosno hirurške maske (tip FFP2, N95 ili KN95 maska bez ventila) – dodaju iz preduzeća.
Izuzetak od obaveze nošenja zaštitne maske mogu imati i putnici koji uslijed zdravstvenog stanja nisu u mogućnosti da nose zaštitnu masku, za šta je neophodno odobrenje aviokompanije uz ljekarsku dokumentaciju.
– Molimo putike da prije leta provjere sa avio-kompanijama uslove ulaska na let odnosno ulaska u zemlju koja im je destinacija – apeluju iz Aerodroma Crne Gore.

Najčitanije