30 C
Kotor

Slušaj online radio

Aerodromi na čekanju – Još uvijek bez odluke o koncesiji

Tivat- foto Boka News

Ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić rekao je da još uvijek nije donijeta odluka o koncesiji za aerodrome.

Kako je objasnio tokom otvorenih vrata za medije, ta priča je i dalje na “stend baju”. U srijedu je, kako je dodao, trebalo da se sastanu sa predstavnicima poslaničkih klubova u Skupštini, ali da je zbog aktuelne političke situacije taj sastanak odložen.

– Nažalost, to sve dugo traje i sada smo i dalje u nekoj međufazi. Još nemamo konačnu odluku idemo li u nastavak, odnosno u drugu fazu, ili sve ispočetka. Međutim, Vlada može da donese odluku i bez Skupštine, ali smatrali smo da je puno bolje ako postignemo neki konsenzus o tom važnom pitanju i sa parlamentarnom većinom – kazao je Bojanić.

Na pitanje da li je nacionalna avio-kompanija Air Montenegro, nakon osnivanja, dobila još neki novac, i da li se to računa kao državna pomoć, Bojanić je odgovorio da je to preduzeće dobilo 30 mil EUR osnivačkog kapitala i ni centa više.

– Ja ne znam odakle se ta informacija stalno ponavlja da je dobio još neke pare. Nije dobio. Dobio je osnivački kapital 30 miliona u više tranši. Uplaćeno je svih 30 miliona, ali preko toga nije ništa uplaćeno – tvrdi Bojanić.

Komentarišući mogućnost da Montenegro Airlines (MA) u stečaju dobije novac, Bojanić je rekao da od toga nema ništa.

– Sve i da hoćemo da damo kompaniji u stečaju novac, sada kada imamo drugu, mislim da ne dolazi u obzir – naveo je Bojanić.

Predstavnici Ministarstva su ponovili da su od početka tražili načine da pomognu bivšim zaposlenima u MA.

Pripremljen je jedan nacrt zakona, ali je saopšteno da, zbog toga što stečaj nije sproveden u potpunosti, nije moguće zakonski urediti davanje subvencija i pomoći.

Ministarstvo kaptalnih investicija je uputilo inicijativu Ministarstvu finansija da se zaposlenim radnicima MA daju neka novčana sredstva. Zahtjev je da to bude za sedam mjeseci za koje nijesu dobili nikakvu platu i da to bude u iznosu od 550 EUR. Odgovor očekuju u narednom periodu.

Izvor:Mina

Najčitanije