14.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Aerodromi rade na novoj podsticajnoj shemi, Terminal 2 u Tivtu uskoro dobija funkciju

Foto ACG

Aerodromi Crne Gore, u koordinaciji sa Vladom i Ministarstvom kapitalnih investicija intenzivno rade na novoj podsticajnoj shemi čiji je cilj privlačenje što više novih avio kompanija. To je poručio izvršni direktor, Goran Jandreoski sa svečanosti za zaposlene Aerodroma Tivat, gdje je, nakon centrale u Podgorici, obilježen Dan Aerodroma Crne Gore.

“Uz zahvalnost svim zaposlenima i menadžmentu na do sada ostvarenim rezultatima, informišem vas da očekujem da ćemo do kraja nedjelje raspisati novi tender za opremu i u Tivtu i u Podgorici”, kazao je Jandreoski.

On je objasnio i da ACG uskoro očekuje određene podatke od nadležnih u vezi sa mogućnostima noćnog starta na Aerodromu Tivat.

“Ipak, napominjem da je u tom procesu najvažnija međunarodna sertifikacija. U Podgorici bi taj proces trebalo da bude završen u narednih mjesec, dok je situacija u Tivtu kompleksnija jer iziskuje dosta novca. U tom smislu, Vlada ima težak zadatak da odluči u kom smjeru će se razvijati Aerodromi Crne Gore. Do tada, ne smijemo da trošimo novac građana na nefunkcionalne projekte. Ipak, naša obaveza je kontinuirano ulaganje u bezbjednost i sigurnost”, naveo je Jandreoski.

Foto ACG

Kolege iz Tivta pozdravio je i novi član Odbora direktora, Momčilo Martinović koji se, kako je rekao, zalaže sa bliske razgovore o izazovima, a ne samo o problemima koje će zajednički rješavati po prioritetima.

“U tom smislu mogu da kažem da je Odbor direktora ohrabren optimističnim najavama koje smo dobili u vezi sa aerodromom u Tivtu i ja vjerujem da će Terminal 2 uskoro dobiti svoju funkciju”, najavio je Martinović.

“Saradnja, dobra volja koja postoji i sinergetski efekat treba da daju rezultate u predstojećem vremenu”, napomenuo je on.

Direktor Aerodroma Tivat, Vladimir Praščević kazao je da očekuje da će, u saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama, ali i sa NTO, biti prevaziđena kriza koja je uslovljena geostrateškim dešavanjima.

“Vjerujemo da će se normalizovati situacija, a naš posao je da radimo na otvaranju novih tržišta čemu smo posvećeni”, kaže direktor tivatskog aerodroma.

S njim je saglasan i predsjednik Opštine Tivat, Željko Komnenović.

“Ova godina se odvija u specificnim okolnostima. Nije lako dostići rezultate na kakve smo navikli, ali s obzirom na uslove u kojima se odvija sezona, iz vizure lokalne uprave, veoma smo zadovoljni  saradnjom i komunikacijom sa Aerodromima Crne Gore”, rekao je Komnenović.

Svečanosti su prisustvovali predstavnici Uprave policije, Agencije za nacionalnu bezbjednost, Uprave prihoda i carina…

Tradicionalno, povodom Dana ACG dodijeljena je i nagrada najboljem zaposlenom, a to je, u Tivtu, ove godine koleginica iz Službe prihvata i otpreme, Nevenka Sartori.

Najčitanije