17.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Air Montenegro spaja Crnu Goru sa 14 destinacija

Air Montenegro

Nacionalna avio-kompanija, Air Montenegro, spaja Crnu Goru sa 14 destinacija, računajući i redovne čarter linije.

Iz kompanije su rekli da su za godinu skoro utrostručili broj destinacija sa kojima povezuju Crnu Goru.

“Tako mrežu sada čine letovi ka Parizu, Nantu, Lionu, Cirihu, Frankfurtu, Kopenhagenu, Ljubljani, Beogradu, Pragu, Banja Luci, Istanbulu, Tel Avivu, Katovicama i Jerevanu”, navodi se u saopštenju.

Povećanje broja destinacija, kako objašnjavaju iz nacionalne avio-kompanije, prati otvaranje i razvijanje novih tržišta, a samim tim i prevoz većeg broja putnika i turista koji dolaze u Crnu Goru.

“Za prvih šest mjeseci ove godine avioni Air Montenegra prevezli su više od 126 hiljada putnika, dok se očekuje da će se taj broj povećavati, naročito tokom glavne ljetnje sezone”, navodi se u saopštenju.

Vršiteljka dužnosti izvršne direktorice Air Montenegra, Dragana Frantov Nikolić, kazala je da, u odnosu na prošlu godinu, kada su zbog epidemijske situcije i zatvorenih granica, bili orjentisani na razvoj regionalnog tržišta, ove godine otvaraju i razvijaju nova.

“Već od maja imamo tri francuske destinacije, od juna letimo za Prag, kao i za Cirih i Kopenhagen. Pored letova iz Tivta za Istanbul, uveli smo i dodatnu liniju za ovaj grad iz Podgorice i obje bilježe odličnu popunjenost”, navela je Frantov Nikolić.

Ona je dodala da realizuju i brojne čarter letove za Tel Aviv, Bratislavu, Jerevan, a uskoro lete i za Kairo.

“Pored kompleksne situacije u avio-industriji i brojnih problema na velikom broju aerodroma, prošlog mjeseca smo ostvarili više od 450 letova“, rekla je Frantov Nikolić.

Iz kompanije su podsjetili da se sve informacije o redu letjenja i rezervacijama karata mogu naći na sajtu Air Montenegra.

Izvor:Mina
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije