20.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Air Montenegro uspostavio čarter let Podgorica – Kairo

TO PG

Prvi putnici iz Egipta sletjeli su u utorak, 26. jula u Podgoricu, a čarter letove na relaciji Podgorica-Kairo sprovodiće nacionalna avio kompanija Air Montenegro. Čarter let se realizuje u saradnji sa turoperatorom Tishoury tours-om iz Kaira i agencijom Montenegro Tourist Service DMC. Za ovu sezonu planirano je devet letova, svakog utorka do 20. septembra.

Ovim povodom, danas je u hotelu Ramada organizovana konferencija na kojoj su se obratili predstavnici Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma, Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, nacionalne avio kompanije Air Montenegro, Turističke organizacije Glavnog grada Podgorice, kao i inicijatora turističke agencije Montenegro Tourist Service DMC i Tishoury Tours iz Kaira.

Miloš Bulatovic, ispred  Montenegro Tourist Service tom prilikom je kazao se raduje na ukazanoj prilici da turistima iz Egipta poželi dobrodošlicu.

“Juče smo imali priliku da dočekamo prvi čarter iz Kaira. Njihov dolazak smo relaizovali u saradnji sa Tishoury Tours iz Egipta. Moram napmenuti da je to jedna od najvećih agencija u Kairu, sa kojima smo započeli saradnju prije pet mjeseci i tom prilikom kreirali jedan turističku paket za Crnu Goru”, kazao je on.

Bulatović je napomenuo da će sve do septembra imati svakog utorka čarter letove na relaciji Podgorica Kairo, na kojim će, kako je kazao, ugostiti preko 1450 putnika.

“Ideja nam je da naredne godine, ukoliko budemo imali podršku države, sa letovima startujemo u predsezoni početkom maja, da letimo do kraja oktobra i  tako povećamo broj letova koje smo ove godine doveli u Crnu Goru”, poručio je on.

“Radujem se saradnji Egipta i Crne Gore”, kazao je  George  Ghobrial iz Tishoury Tours. On se tom prilikom zahvalio Ministarstvu turizma i kompaniji Air Montenegro.

“Nadam se da će vize biti ukinute za turiste sa Kirskog podneblja tokom cijele godine”, zaključio je on.

Na prvom letu iz Kaira među 180 putnika bili su i 80 najboljih sub-agenata, kao i novinari i influenseri iz Egipta koji će u okviru tzv. FAM trip-a u narednim danima boraviti u Crnoj Gori i utiske o prirodnim ljepotama i turističkim potencijalima naše zemlje prenijeti preko medija i društvenih mreža u Egiptu.

FAM Trip je velika priprema i početak promocije Crne Gore na tržištu Egipta, koje broji 103 miliona stanovnika za narednu sezonu, kada se očekuju letovi od maja do oktobra, uz nekoliko sedmičnih rotacija.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije