24 C
Kotor

Slušaj online radio

Air Montenegro uvodi online čekiranje i transfer letove, prodavaće i karte za Njujork

Aerodromi Crne Gore

Air Montenegro se sprema za sledeću fazu razvoja kojom će uvesti online prijavu putnika, cijene karata bez prtljaga, mogućnost kupovine karata za transferne letova i sklapanja ugovora o letovima sa drugim prevoznicima (codeshare).

– U poslednje vrijeme postavili smo čvrste temelje za dalje unapređenje naše usluge. Trenutno smo u procesu uvođenja novog sistema rezervacija, koji će nam omogućiti da počnemo da se povezujemo sa drugim avio kompanijama. To će rezultirati većim izborom destinacija za naše putnike. Pored toga, u narednom periodu putnici će imati pristup online prijavljivanju na let i programu za frekventne letove, a takođe smo u procesu uspostavljanja call centra za pružanje bolje usluge putnicima – rekao je izvršni direktor kompanije Air Montenegro Mark Anžur.

Prema njgeovim riječima, kompanija radi i na poboljšanju svoje usluge u samom avionu, pa je predstavila novu užinu – medenjake sa smokvom.

– Pokušavamo da poboljšamo iskustvo na letu boljim keteringom – kazao je Anžur.

Air Montenegro je u prvom kvartalu ove godine prevezao oko 54.500 putnika, što je oko 2.500 putnika manje nego u istom periodu prošle godine. Za ovaj rezultat kompanija je okrivila manju potražnju za linijom Podgorica – Istanbul nakon ulaska kompanije Pegasus Airlines. Turski prevoznik će, međutim, biti primoran da prekine letove između dva grada.

Očekuje se da će Air Montenegro u tromjesečnom periodu ostvariti profit od oko 240.000 EUR. Kompanija predviđa i povećanje broja putnika za oko 35% ove godine na 650.000. Prevoznik je nedavno uveo novu liniju između Tivta i Izmira sa još tri nove linije koje će pratiti ovog ljeta.

Crnogorska nacionalna avio-kompanija takođe planira da konačno potpiše codeshare ugovore sa drugim prevoznicima, što će biti omogućeno nakon što pređe na novi sistem rezervacija.

– Novi sistem rezervacija će nam omogućiti da potpišemo codeshare ugovore. Karte iz Crne Gore do Njujorka moći ćemo da prodajemo preko kompanije Turkish Airlines kada sa njima potpišemo codeshare ugovor, ili preko Lufthanse – rekao je predsjednik Borda direktora Air Montenegro Tihomir Dragaš.

Krajem prošle godine, Air Srbija je izrazila nadu da će potpisati zajednički codeshare sporazum sa svojim crnogorskim konkurentom.

Najčitanije