24 C
Kotor

Slušaj online radio

Đokić i Dimitrijević pobjednici prve Backyard Ultra Montenegro trke

Backyard Ultra Montenegro trka

Pobjednici prve ultramaratonske trke Backyard Ultra Montenegro u Crnoj Gori , koja je održana u Sutorini proteklog vikenda, su Žudana Đokić i Milijan Dimitrijević.

Ultramaratonska trka podrazumjeva da takmičari uzastopno trče udaljenost od 6706 metara (nešto više od 4 milje) za manje od jednog sata. Žudana je pretrčala devet, a Milijan 12 krugova. Deset najboljih se kvalifikovalo za „satelitsku” trku u oktobru, koja će okupiti takmičare iz 23 zemlje.

Ovaj nesvakidašnji sportski događaj zvanično je otvorio potpredsjednik Opštine Herceg Novi, Mirko Mustur, koji je čestitao organizatorima trke Hayley Wright i Saši Kulinoviću na ideji i prilici da naš grad bude prvi u Crnoj Gori u kojem se održava ovakav tip trke.

“Evropski grad sporta – Herceg-Novi, ulazi na svjetsku mapu Backyard ultra zemalja postajemo prepoznatljivi kao nova destinacija za ovaj vid sporta i promovišemo naš grad na najljepši način. Zaista je velika čast što je ova trka kvalifikaciona i deset najboljih, učestvovaće na satelitskoj trci u oktobru zajedno sa takmičarima iz više od 20 država svijeta. Naša misija je da podržimo razvoj sporta u Herceg-Novom, obezbijedimo bolje uslove za rad klubovima i pojedincima i budemo im oslonac. U tome vidimo temelj zdravog društva jer osim što njeguju zdrave stilove života, sportisti znaju da cijene prave vrijednosti i najbolji su ambasadori svog grada i države”, naglasio je Mustur.

Backyard Ultra Montenegro trka

Podršku organizaciji Backyard Ultra Montenegro pružili su Nebojša Mandić i Jovan Subotić ispred Hercegnovskog Strip Festivala. Subotić je naglasio da Backyard Ultra, poput HSF-a, u Herceg-Novi donosi nove, lijepe i napredne sadržaje.

„Zadovoljstvo je biti sa sportskim entuzijastima u godini kada smo Evropski grad sporta. Dvije sadnice maslina uručiću pobjednicima trke. Svima želim sreću, da izdržite što više, a najbolji će u aleji pobjednika posaditi masline koje su simbol ne samo Herceg-Novog i Boke već i cijelog Mediterana, za koje želimo da ih je što više. Srećna trka, bavljenje sportom, volite Herceg-Novi i hvala vam što ste dio ovog divnog projekta“, kazao je Subotić.

Najčitanije